Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

İlahiyat mezunlarına şok! Listeden çıkarıldılar

Eğitim

Danıştay'ın İlahiyat fakültesi mezunlarının din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak atanabilmesini 'eşitlik ilkesine aykırı' görmesi üzerine MEB atanabilecekler listesinden ilahiyat mezunlarını çıkardı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğine atanabilecekler listesinden ilahiyat mezunları çıkarıldı, böylelikle ilahiyat mezunları din kültürü öğretmenliğine atanamayacak, sadece imam hatip okullarında meslek derslerinin öğretmeni olabilecek.

YÖK’ün geçen yıl aldığı kararla ilahiyat fakültelerinde okuyan öğrencilerin lisans öğrenimi sırasında yeniden formasyon almalarının önü açmıştı. Ancak Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği mezunu bir kişinin 2016 yılında Danıştay’a ilahiyat fakültesi mezunlarının din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak atanabileceklerine dair işlemin iptalini istemiyle dava açtı ve Danıştay düzenlemenin hem hukuk devleti ve eşitlik ilkesine aykırı olduğunu hem de devlete olan güven duygusunu sarsacağını belirterek ilgili atama ve söz konusu düzenlemenin yürütmesini durdurdu.

MEB, karara itiraz etse de yürütmeyi durdurma kararı kesinleşti.

Kaynak: Milliyet / Ayşegül Kahvecioğlu

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.