Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

McDonalds Hamburgerlerinde Et Yokmuş!

Dünya

Dünyaca ünlü aşçı James Oliver, ABD'de ünlü restoran zinciri McDonalds aleyhine açtığı kazandı, böylelikle McDonalds'ın ABD'deki restoranlarında satılan hamburgerlerinde hayvansal yağ hamuru ve amonyak kullandığı kanıtlanmış oldu.

İngiliz aşçı James Oliver, dünyaca ünlü fast food restoranlar zinciri McDonalds'a karşı açtığı davayı kazandı. Oliver, uzun yıllardır McDonalds'ın hamburgerlerinde et kullanmadığını belirterek, "Basitçe, köpekler için alınan en ucuz et artıkları, yağ ve bağ dokuları alıyorlar ve bir takım işlemlerden geçirdikten sonra bunu insanlara satıyorlar. Herhangi bir iyi insan neden amonyak doldurulmuş eti çocuklara yedirir?" iddialarında bulunmuştu.

McDonalds'ın mahkeme kararının ardından menülerinde bir değişikliğe gidip gitmeyeceği veya nasıl bir politika izleyeceği henüz bilinmiyor. Öte yandan Oliver ile ilgili haberlerin medyada yer almasının ardından McDonalds Türkiye bir açıklama yayınladı. Açıklamada "McDonald’s için üretim yapan tüm üreticilerimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın getirdiği kurallar ve Türk Gıda Kodeksi’ne ek olarak McDonald’s’ın üreticileri için geçerli tüm gıda güvenliği koşullarına da uymaktadır" ifadeleri kullanıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.