Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Fransa'da Benalla krizi büyüyor

Dünya

Fransa Cumhurbaşkanı tarafından güvenlik danışmanı yapılan ve daha sonra Fransa'da yaşanan 1 Mayıs gösterilerinde polis kılığına girerek göstericilere saldıran Alexandre Benalla Fransa'da krize sebebiyet verdi.

Alexandra Benalla'nın Fransa'da 1 Mayıs gösterilerinde insanlara saldırmasının medya yoluyla tüm ülkeye yayılmasıyla Fransız milletvekilleri konuya el atarak Benalla sorununu Ulusal Meclise taşımıştı. Fransa İçişleri Bakanı Gerard Colomb ise salı günü bir açıklama yapacağını duyurmuştu. Ulusal Meclis'in kurduğu komisyon Paris Polis Valisi Michel Delpuech ve Paris kamu düzeni yöneticisi Alain Giberlin'i sorguladıktan sonra sıra Cumhurbaşkanlığı Daire Başkanı Patrick Strzoda'yı da sorguladılar. Daha sonra sorgulanan kişilerin verdikleri ifadelerin birbirleri ile örtüşmemesi sonrası Fransız vekiller hükümetten
doğruların açıklanmasını istediler.

Daha sonra konuşmalara katılan Fransa Cumhurbaşkanı Edouard Philippe mecliste kendisine soru soran milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Ancak komisyon'un sorularına cevap vermeyeceğini söyledi. Philippe, “Bir kişinin hatası devlet meselesine çevrilemez "sözünü söyleyerek Benalla 'ya gerekli cezanın verildiğini söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.