Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Florida'da Gece Kulübüne Silahlı Saldırı

Dünya

ABD'nin Florida eyaletinin Orlando kentinde yaşanan olayda silahlı bir şahsın gece kulübünde gerçekleşen saldırı sonucu en az 50 kişi yaşamını kaybederken 53kişi de yaralandı. Silahlı saldırgan ise polisle girdiği çatışmada öldürüldü.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentinde bulunan Pulse isimli gece kulübünde gerçekleşen silahlı saldırı neticesinde Orlando Polisi en az 50 kişinin yaşamını kaybettiğini, 53 kişinin de yaralı kurtulduğunu bildirdi. Orlando Polis Müdürü John Mina, saldırının organize ve iyi hazırlanmış olduğunu aktardı. Yerel saatle 02.00 sularında gerçekleşen olayda saldırganın suikast silahı ve tabanca kullandığı belirlendi. Polis Müdürü Mina, saldırganın gece kulübü içinde rehine aldığını da açıklayarak, SWAT timlerinin de müdahale de bulunduğunu olayda saldırganın çıkan çatışma neticesinde öldürüldüğünü açıkladı.
Saldırının meydana gelmesiyle birlikte gece kulübünün Facebook sayfasından paylaşılan mesajda, "Pulse'yi boşaltın ve koşun" ifadeleri kullanıldı. Florida'lı yetkililer saldırının bir iç terör saldırısı olarak değerlendirildiğini belirtirken FBI'ın da soruşturmayı ele aldığı açıklandı.
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.