Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Çek Cumhuriyeti’nin Adı Değişti!

Dünya

Çek Cumhuriyeti’nin yeni adı Birleşmiş Milletlere ve diğer uluslararası kurumlara resmen verildi ve artık çek cumhuriyeti adı tarihe gömüldü.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Michaela Lagronova Cuma günü yapmış olduğu açıklamada, Dışişleri Bakanlığı’nın Çekya isminin ve Fransızca, Almanca, Rusça, Arapça ve Çince gibi farklı dillerdeki versiyonlarının Birleşmiş Milletlere ve uluslararası kuruluşlara bildirdiğini resmen duyurdu. Bakanlık ismin kullanılması için kimseyi zorlamayacaklarını belirterek zamanla bu ismin tarihe geçeceğini bildirdi.
Ülkede, bir kısım politikacının önerdiği Çekya (Czechia) adına karşın bazıları ise ülkenin adının Çekistan (Czechlands) olması gerektiğini düşünüyordu. Bu sene başında yapılan bir anketin sonucuna göre ise 22 bin kişi Çekya ismini beğenemezken, sadece 7 bin kişi bu ismi beğenmişti.
Çekoslovakya’nın 1989 yılında gerçekleşen Kadife Devrimi’yle komünizmden kapitalizme dönüş yapmasından sonra 1993 yılında ülke barışçıl bir biçimde Çek Cumhuriyeti ve Slovakya olarak iki ülkeye ayrılmıştı.
 
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.