Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

BM’den Arakan açıklaması

Dünya

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Myanmar yöneticilerine seslenerek şiddeti sonlandırmaya davet ederek, ülkelerini terk etmek zorunda kalan vatandaşların geri dönüş hakkını tanıma çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres: “Myanmar yetkililerini askeri harekatı askıya almaya, şiddeti sonlandırmaya, hukukun üstünlüğünü sağlamaya ve ülkeyi terk etmek zorunda kalanların geri dönüş hakkını tanımaya çağırıyorum” ifadelerını kullandı. 

Guterres, Myanmar yöneticilerine seslenerek, hukukun üstünlüğünü tanımaya davet etti. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres: “Myanmar yetkililerini askeri harekatı askıya almaya, şiddeti sonlandırmaya, hukukun üstünlüğünü sağlamaya ve ülkeyi terk etmek zorunda kalanların geri dönüş hakkını tanımaya çağırıyorum” diyen Guterres, Myanmar yetkililerini BM kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve diğer kuruluşlar tarafından yapılan yardımlara izin vermeye çağırdığını ifade etti. Guterres, “Krizin temel nedenlerini çözmek için etkili bir eylem planı hazırlama çağrımı tekrar ediyorum. Arakan Müslümanları hareket özgürlüğü ve işgücü piyasalarına erişim, eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim gibi normal bir hayat sürme imkanı tanıyan yasal bir statüye sahip olmalıdır” dedi.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.