Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Afgan kadınlar hayatları için endişeli

Dünya

Afganistan'da yaşanan olaylardan sonra Afgan kadınlar ne yapacakları konusunda endişelerini sürdürüyor.

Afganistan'da yaşanan olaylar ve Taliban'ın ülke yöntemine geçmesinden sonra ülke dışına büyük bir göç başladı. Göç edenlerin büyük çoğunluğunun erkek olduğu konuşulurken Taliban kadınların şeriat yasalarına uydukları taktirde örtünerek özgür olabileceklerini belirtti.

Euronews'e konuşan  bir kadın gazeteci,  “Afgan kadınları özgür olmayacak. Kadınlar işe gidemeyecek ya da eğitim alamayacak. Taliban kadınları, gazetecileri, aktvistleri taşlayacak” ifadelerini kullandı.

TRT World’e konuşan kadın hakları aktivisti Seraj Mahbouba, dünya liderlerine tepki göstererek “Size seslendik, yardım istedik, talepler ilettik, her şeyi yaptık. Umurunuzda olmadı. Taleplerimizin içinden sadece işlerine geldiği gibi kararlar veren dünyanın erk sahibi erkekleri, bizim çok büyük emek verdiğimiz bir şeyi yerle bir ettiler. Hepiniz iğrençsiniz.“ sözlerini söyledi. 

 CNN muhabiri Clarissa Ward'ın bir gün arayla yaptığı iki yayın ise Afgan kadınları endişelendirdi. Ward, "İslam Emirliği'nin ilk günündeyiz. Çok şey değişti. Gördüğünüz gibi kılık kıyafet kuralları da değişti" ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.