Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

1 kişi hayatını kaybetmişti, o ilçe karantinaya alındı

Bölge

Geçtiğimiz günlerde Ordu’nun Çatalpınar ilçesinde hastalıklı bir hayvanın etini yiyerek 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan olayda şarbon alarmı verildi.

Ordu’nun Çatalpınar ilçesinin lmaköy Mahallesi'nde 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de hastanede tedavi gördüğü, gıda zehirlenmesi ile ilgili yapılan inceleme sonucunda pozitif şarbon hastalığı olduğu ortaya çıktı. 

1 kişini hayatını kaybettiği, 2 kişinin ise halen hastanede tedavi görmesine sebep olan inek eti ile ilgili Ordu Valiliği idari yönden inceleme ve soruşturma başlattı. İnceleme ile ilgili numuneler Ankara Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildi. İncelemeler sonucu ineğin etinde pozitif şarbon hastalığı çıktı.

Karantina işlemleri başlatıldı 

Ankara Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden gelen rapor doğrultusunda Ordu Valiliği Çatalpınar’ın Elmaköy Mahallesi'nde karantina işlemleri başlatıldı. Valilik yaptığı açıklamada, bölge içerisindeki koyun, keçi, inek, at ve eşeklerin hastalığa karşı aşılama yapacaklarını aynı zamanda aşılama çalışmalarında 10 km yarıçap içerisinde kalan 2 bin 500 hayvanın aşılaması yapılacağı kaydedildi. Karantinaya alına mahalle muhtarı konu ile ilgili yatkılı merciler tarafından bilgilendirildi. Konuya ilişkin bütün tedbirlerin alındığı ve gerekli çalışmaların yapıldığı bildirildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.