Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Otobüsteki Yolcular Kurtarılmayı Bekliyor

Asayiş

İstanbul'a giden yolcu otobüsü Amasra'da sel suları nedeniyle içindeki 45 yolcusuyla beraber mahsur kaldı.

Bartın Kurucaşile ve Amasra ilçelerinde gece saatlerinde başlayan etkili sağanak yağış sele neden oldu. Bu yoğun yağış sonrasınd birçok sayıda ev, iş yeri sular altında kalırken, sel sularına kapılan araçlar denize sürüklendi.

Kastamonu'nun Cide ilçesinden kalkıp İstanbul'a giden yolcu otobüsü, Bartın'ın Amasra ilçesine bağlı Göçgündemirci Köyü Mevkii'nde yükselen sel suları nedeniyle 45 yolcusuyla mahsur kaldı. AFAD ekiplerinin bot ve iş makineleriyle sonuç alamayınca AFAD Başkanlığı’ndan helikopter istendi.

Ankara’dan gelecek helikopterle 45 kişi alınıp Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’nın pistine indirilecek. Bartın Valisi Nusret Dirim, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

"Otobüs köprüde mahsur kaldı ve etrafı tamamen suyla kaplı olduğundan hareket edemiyor. Karadan otobüse ulaşamıyoruz, çünkü  yolda bazı yerlerde göçükler var. Botla ve iş makinesiyle ulaşamayınca helikopter istedik. Helikopterle havadan müdahale ederek yolcuları kurtarmaya çalışacağız. Otobüstekilerle telefonla bağlantı kurabiliyoruz ve hayati bir risk söz konusu değil."
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.