Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Konya'da FETÖ'den 2 bin 340 tutuklama

Asayiş

15 Temmuz’da terör örgütü FETÖ/PDY mensupları tarafından düzenlenen darbe girişimi sonrası tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da geniş çaplı soruşturmalar eşliğinde operasyonlar gerçekleştirilmişti.

15 Temmuz’da terör örgütü FETÖ/PDY mensupları tarafından düzenlenen darbe girişimi sonrası tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da geniş çaplı soruşturmalar eşliğinde operasyonlar düzenlenmişti. Düzenlenen operasyonlarda ise Konya Valiliğinin açıklamasına göre bugüne kadar toplamda 2 bin 340 kişi tutuklandı.

İhraç Edilen Memur Sayısı 2 Bin 631

Konya Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Konya’da FETÖ/PDY bağlantısı gerekçesiyle 9 Kasım 2017 tarihi itibariyle haklarında yasal işlem gerçekleştirilen kişi sayısı kamuoyuyla paylaşıldı. Yapılan açıklamada, "15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ/PDY bağlantısı gerekçesiyle ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel ile ilgili olarak; görevden uzaklaştırılan kişi sayısı 934, tutuklanan kişi sayısı 2 bin 340, devlet memurluğundan çıkarılan kişi sayısı 2 bin 631'dir. İlgililer hakkında yasal işlemlere hassasiyetle devam edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.