banner388
banner390
banner410

Seçimlere 5 gün kaldı!

Kaldı ama memleket seçim havasına giremedi bir türlü.

Ortalıkta "7 Haziran seçimleri öncesi benzeri bir sessizlik var!" desek yanlış olmaz hani!

Hatta daha sessiz diyebiliriz.

Seçimler ile ilgili birçok anket ve öngörü gördüm.

Bazıları gerçekten afaki oranlara sahip!..

Anketlerin ne şartlarda nasıl yapıldığı ise belli değil maalesef!

İnsanlar anketlere cevap bile vermek istemiyor.

15 Temmuz öncesi her 3 kişiden 1'i anketlere cevap verirken 15 Temmuz sonrası OHAL döneminde her 7 kişiden 1'i anketlere cevap verir oldu.

Şimdilerde ise her 13 kişiden 1'i anketlere cevap veriyor.

Bu da gösteriyor ki seçmen suskun, seçmen fikrini açıklamaktan korkuyor!

Bu suskunluk veya korku ise akla son günlerde dillendirilen olası bir dip dalgasını akla getiriyor.

***

Son günlerde en çok tartışılan konulardan birisi de "MHP, AKP'den oy alacak mı?" sorusu.

Cevap EVET!

Peki, hangi AKP seçmeni MHP'ye oy verecek?

"Ak Kurtlar" yuvaya dönüyor!

12 Eylül askeri darbesinden itibaren 2000'li yıllara kadar bir şekilde yolunu Milliyetçi Ülkücü camia ile ayırmış, 2000 yılından sonra ise AKP saflarında siyaset yapan ve kendilerini Ak Kurt olarak tanımlayanların çok büyük bir çoğunluğu MHP'ye bu seçimlerde sistematik olarak oy verecek.

Bölüştürmecilerin adaleti!

15 Temmuz sonrası süreçte MHP'nin ülke adına duruşunu, siyasetini ve cephesini daha iyi anlayanlar ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin uyarı, öngörüleri ve söylemlerini ancak idrak eden AKP seçmeni ülke adına çok rahat oyları bölüştüreceğini söyleyerek "Evde 4 oyumuz var, 2'si ni MHP'ye vereceğiz" diyebiliyor.

Küskünler ve listeyi beğenmeyenler!

AKP'nin son dönem başta olmak üzere görevden alınan teşkilatları, bir şekilde teşkilat ve vekil listelerinde yer bulamayanlar kendilerince vicdan yaparak tepkilerini AKP yerine ittifak içerisindeki MHP'ye verme eğiliminde.

Tayyip ve AK Parti'yi Bahçeli kurtardı diyen ahde vefacılar!

15 Temmuz Cumhuriyet tarihindeki en önemli toplumsal olaylardan birisiydi. Böylesi bir süreçte MHP Genel Merkezinin ilk saatlerden itibaren duruşu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrı ve söylemlerine ahde vefa olarak "Tayyip'i Bahçeli kurtardı!" söylemleriyle MHP'ye oy verecekler.

Kızgın ve kırgın Reisçiler!

Son dönemde özellikle Davutoğlu'nun başbakanlığı sonrasında oluşan "Reisçi" kavramı Erdoğan'ın başbakanlığı sonrasında Cumhurbaşkanı olması ile birlikte kendilerini parti üstü görerek Reisçi olarak tanımlayan özünde milliyetçi muhafazakâr kesimden de MHP'ye ciddi bir oy geleceği görülüyor.

AKP içerisindeki tüm bu gruplardan MHP'ye oy gelecek!

Kimisinden sistematik, kimisinden ise parça parça oy gelecek.

***

Son günlerde birçok MHP'li, Milliyetçi ve Ülkücüler birbirlerine şu soruyu soruyor; MHP seçim sloganınca "Cumhur İttifakı, Millet Aklı" diyerek ittifak adını yüksek sesle dillendirir ve ittifakı anlatmaya çalışırken neden AKP hiç ittifaktan bahsetmiyor?

Bu sorunun cevabını vermek gerçekten zor!

O nedenle değerlendirme sizin...

***

Birazda kısa kısa diğer gündem konularına değinelim;

Seçim öncesi büyükelçi atamak neyin mesajı?

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne Mısır, Lübnan, Suudi Arabistan ve Irak'ta görev yapmış David Satterfield atandı. Seçim sonuçlarını beklemeden yapılan atama sanki "biz sonucu biliyoruz" der gibi oldu!

Zira ülkeler atamayı planladıkları ismi ilgili ülkeyle önceden istişare ediyor.

***

Bunun adı resmen Ambargo hazırlığı

ABD Senatosu Türkiye'ye 100 adet savaş uçağı satışını bloke eden yasa tasarısını onaylamış. Yani parasını ödediğimiz ve proje ortağı olduğumuz F-35'ler gelmeyecek. Sadece F-35'ler değil Patriot hava savunma sistemleri, Chinook tipi ağır nakliye helikopteri, AH-1 tipi Kobra, H-60 Black Hawk tipi helikopterleri ile F-16 uçaklarının Türkiye'ye satılmasının bloke edilmesi gerektiğini öngören konularda yasa tasarısında var.

Gerekçe Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almasından duyulan endişe ve tutuklu ABD vatandaşları!

Senatodan geçen yasaya göre F-35 savaş uçakları ancak Türkiye'nin NATO ittifakına tehdit oluşturmadığının ABD Başkanı Donald Trump tarafından tescil edilmesi halinde teslim edilebilecek.

Yani işimiz Trump'a kaldı!..

***

25 Haziran sabahı ülke olarak yeni bir rejime uyanacağız!

Herkesin seçimlerde oy kullanarak gerçek milli iradeyi sandıkta göstermesi ve akıl karıştırıcı durumların oluşmaması dileğiyle!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bozkurt 2018-06-19 20:55:48

Akpartideki akkurt (!) ları devşirmeye çalışacağına, İp'e giden bozkurt ları geri getirmeye çalış sayın kurt...