banner388

Bugünlerde, ulusal egemenliğimizin kurulması yolunda atılan en güçlü adımlardan birinin yıl dönümü. Ulusal egemenliğimizin stratejik yol haritasının çizimlerinin yapıldığı Türk Milleti’nin makus tarhinin çağdaşlığa dönüşüm ve evrilme sürecinin başlangıcı.                                   Türk Milleti’nin bir millet olarak uyanışının ayağa kalkışının ilk adımı.                                                                                       23 Nisan 1920, necip milletimizin inandığı tüm mukaddes değerleri ve canından aziz bildiği özgürlüğü için birlik beraberlik ruhuyla kenetlenip mücadele ederek yeniden dirilişini ve şahlanışını dünyaya ilan ettiği tarihtir.                                                                                                               23 Nisan bir yönüyle ülkemizin milli egemenliğinin ve bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından birini oluştururken öte taraftan da çocuklar için bayram olarak kutlanmaktadır.                                                                                                                                                                                Bu günün çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye’nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenini, umudunu gösterir.                                                                                                                                                                                                     “Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’’ parolasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulması, tam bağımsızlık hususunda azim ve kararlılığımızın dost, düşman bütün dünyaya ilanı anlamındadır.                                                                                                                                          23 Nisan bu yönüyle demokrasinin, millî iradenin, millet egemenliğinin dünyadaki en dikkate değer bir numunesidir.                                                                                                                                                                       "Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir." diyerek, yönetimin bayram süresince öğrencilere bırakılması geleneğini başlatan Atatürk; zor şartlarda var ettiği Cumhuriyeti, geleceğimiz olan çocuklara emanet ederken, ne kadar da haklı bir yol göstermiştir.                     Tek ihtiyacımız, kendi yetiştireceğiniz 'Cumhuriyet Çocukları'nın sağlayacağı istikbaldir ve ona olan inancımız olmalıdır.
Kendimize sormalıyız; bu günlere nasıl geldik, şimdi böyle yaşayabiliyorsak bunu kime borçluyuz, bu günün öneminin farkında mıyız, coşkusunu yüreğimizde hissedebiliyor muyuz?
100 yıl sonrayı görebilen bir liderin,
Mustafa Kemal Atatürk'ün düşüncelerini; kulaktan dolma, 'rozet-büst Atatürkçüleri'nden değil, kendi eserlerinden öğrenelim.
Geleceğini şekillendirmek isteyen; gelecek vizyonu böylesine güçlü bir liderin, Atatürk'ün düşüncelerinden beslenilsin.                                                                                                                                                   Tarihi iyi okumak, bire bir Atatürk'ün eserlerinden, konuşmalarından faydalanmak; onu tanıyıp değerlendirmeye, zaman üstü düşüncelerinden istifade etmeye olanak tanıyacaktır.Araştırın, okuyun; başkalarının değil kendi algınız-değerlendirmenize güvenerek hareket edin.
Her Türk'ün bilmesi gereken; '
Atatürk İlkeleri', Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, Onuncu Yıl Nutku, anımsanmalı.
Kimseye bağlı kalmadan, seçimlerimizi neye göre yapmamız gerektiğini gösteren, geleceğimize ışık tutacak mahiyetteki; 'Atatürk İlkeleri'ni iyi hazmedip, ona göre bir tavır içinde olmak; 1920'lerde teşkil edilen Türkiye Büyük Millet Meclisi ile şimdikinin farkını anlamamıza ve buna göre davranmamıza da yardımcı olacaktır...

Ne yazık ki 23 Nisan kutlamaları zaman içerisinde, ruhunu ve çoşkusunu azar azar kaybediyor. Türk milletinin önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu özel günün yeniden hak ettiği değere kavuşması temennisiyle..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.