banner388
Son günlerde büyük artış gösteren terör olayları, ülkemiz insanının canını yakmaya ve milletimizin ocağına ateş düşürmeye devam ediyor. Bir hafta arayla önce İstanbul peşine Kayseri birinde Polisimiz hedef, diğerinde ise Komando birliğimiz.
Artık akli selim olan herkesin kabul ettiği bir gerçek var ki, ne zaman ülkemiz ayaklarının üstüne basıyor, ne zaman kalkınma hamlelerini peş peşe yapıyor, ne zaman dış güçlere bağımlılığımızdan kurtulmaya başlıyor ve bu hususlarda kararları yürürlüğe sokmaya ve uygulamaya çalışıyorsak, bizim güçlenmemizi istemeyenler karşımıza TERÖR belasını çıkartıyorlar. Bunu kimi zaman, kardeşi kardeşe kırdırtarak, sağ - sol meselesi olarak, kimi zaman alevi - Sünni çatışması olarak, bazen laik - anti laik, kimi zamanda, Kürt ve Türk meselesi olarak tezgahlıyorlar.
Bizim millet olarak, bu gerçekleri bilmek, bu gerçekleri hiç unutmamak ve bu gerçeklerin ışığında hareket etmemiz gerekiyor. Asla, ümitsizliğe ve korkuya kapılmadan soğukkanlılığımızı koruyarak, akli selim ve temkinli olmamız gerekiyor. Unutmayalım ki, terör, sizi korkuttuğu, sizi ürküttüğü, sizi ümitsizliğe ittiği gün amacına ulaşmış sayar kendini. Milleti, kaos ortamında, şaşkınlığın batağına gömerek bitirmek, birlik ve beraberliğimizi bozmak, güven mekanizmasını darma /dağın ederek manevi çöküntüyü gerçekleştirmek terörün ve teröristin idealidir. Dünyanın kabul ettiği bir gerçek var ki, terörizm ve terörist, ülkede huzurun, ülkede güvenin, ülkede birlik ve beraberliğin en büyük düşmanıdır.
Hedeflerine ulaşabilmek için her yolu deneyen, her imkanı kullanan ve her fırsattan yararlanmaya çalışan terörizm karşısında, kenetlenip, birlik ve beraberlik içinde sağ duyu ile hareket etmek zorundayız. Her şeyi bir tarafa bırakıp, her zamandan daha çok biri birimizi sevmeli, biri birimizi anlamaya çalışmalı, daha çok özverili olmalıyız. Ülkemizin ve milletimizin buna her zamankinden daha çok ihtiyacı var.
Şartlar ve bulunduğunuz ortam neyi gerektirirse gerektirsin, hiç kimse bir başkasının yaşam biçimini, dini inancını, siyası tercihini, dünyaya bakışını tenkit etmemeli. Hiçbir kimse, benim partim ya da benim liderim, benim inancım ya da benim görüşüm sevdasında olmamalıdır.
Kısır ve ötekileştirilmeye yol açacak her türlü tartışmadan uzak durmalıyız. Siyasi parti kimliğimizi bir süreliğine rafa kaldırmalıyız. Hiçbir kimse bir başkasının inandığı dini ve mezhebi sorgulamayı ve onu dinci ya da dinsiz diye de yargılamasın. Tahammüllü olmalıyız, birliğimizi ve beraberliğimizi zedeleyecek her türlü eylemden uzak durmalıyız.
Gün, o gündür ki;
AKP’lisiyle, CHP’lisiyle, MHP’lisiyle, Dincisi, Laik i, Alevi'si,  Sünni'si, Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i, Arnavut'u, Roman'ı ile (bu ülkede kim hangi etnik guruba ait yaşıyorsa, yaşasın) tek yürek, tek ses ve tek bilek olmak zorundayız. Gelişen olaylar ve bulunduğumuz coğrafya bizi, Birlik ve beraberlik içinde olup, devletimize, milletimize, yurdumuza ve bütün milli değerlerimize sahip çıkmaya, hükümetimize ve terörle mücadele eden bütün birimlerimize destek olmaya mecbur etmiştir.
Unutmayın lütfen, başka TÜRKİYE yok.  TÜRKİYE sadece, TÜRKİYE'de yaşayanların değil. Bütün DÜNYA TÜRKLÜĞÜNÜN UMUDUDUR..
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
FIRA IMANOVA 2016-12-19 18:12:52

Qeleminize qüvvet .cox cesatetli bir yazidir.Türk xalqi enilmez, basilmaz,meqlub olmaz bir xalqdir, Terorada qalib gelecekdir,Bu dövletin igid oqullari coxdur En cetin anlarda bir yumruk tek birlewn bir milletdir

Avatar
Semih demirbas 2016-12-19 16:07:23

Şerif bey yine yaşanan bu kötü olayları en iyi bir şekilde kaleme almışsınız.yazilarinizi beğeniyorum ve sonuna kadar destekliyorum.keske bütün yazarlar bu kadar yürekli olsa...

Avatar
KERİM ÖZBEKLER 2016-12-19 16:26:09

GÜZEL BİR MAKALE, YAZARI ŞERİF YILMAZ'I KUTLARIM...

Avatar
Hülya Semiz 2016-12-19 17:10:37

Evet çok haklısınız. Ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu durumu çok iyi anlatmışsınız. ne mutlu ki azda olsa bu duyguları paylaşan az değil. Her zaman takipcınızım bundan sonra.

Avatar
selale huseynova 2016-12-19 17:31:30

Allah yürkü qorusun qeleminize qüvvet

Avatar
arzu yarmamedova 2016-12-19 17:34:01

qeleminize qüvvet

Avatar
Buket Sancaktar 2016-12-19 18:55:04

Şerif bey sağolun. Vatanımızın çok ihtiyacı olan huzurdan her gün biraz daha uzaklaşıyoruz. Bize neler oluyor ve nerelere çekilmek isteniyoruz. Her gün biraz daha bataklığa gömülüyoruz. İşin garip tarafı galiba millet olmaktan da vaz geçtik. Her kafadan bir ses çıkıyor, ne yazıkki, kimsede ağzından çıkanın ne olduğunu ve nereye gittiğini bilmiyor. Sizinde belirttiğiniz gibi, sağ duyu yu terketmemek gerekir. Allah vatanımızı ve milletimizi korusun.

Avatar
emre erkin 2016-12-19 20:32:05

zafer inananların Allahın yolunda olanlarıdır güzel abim tecrübenle sabit duruşun düşüncelerin