banner388

Samsunlu Genç Sporcu Başarısını Şehitlere Adadı

Samsun’da yaşamını sürdüren Yasin Ocak(17), 15-18 Aralıkta katıldığı Uluslararası EMF Antalya Açık 2016 Kupası'nda yarıştığı kategoride Avrupa ikincisi oldu.

Samsunlu Genç Sporcu Başarısını Şehitlere Adadı

Samsun’da yaşamını sürdüren Yasin Ocak(17), 15-18 Aralıkta katıldığı Uluslararası EMF Antalya Açık 2016 Kupası'nda yarıştığı kategoride Avrupa ikincisi oldu.

25 Aralık 2016 Pazar 11:23
Samsunlu Genç Sporcu Başarısını Şehitlere Adadı

Samsun'da yaşamını sürdüren ve yaklaşık 1.5 yıl önce 'Muay Thai' sporuna başlayan lise son sınıf öğrencisi Yasin Ocak, Türkiye 3'üncüsü olmasının sonrasında geçen 15-18 Aralık tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilen Uluslararası EMF Antalya Açık 2016 Kupası'nda katıldı. Burada büyük erkekler kategorisinde 86 kiloda 2'inci olarak gümüş madalya alarak Avrupa ikincisi oldu. Türkiye'de son dönemde çok üzücü olaylar ile karşılaştığını belirten Ocak aldığı madalyayı tüm şehitlere adadığını söyledi. Katıldığı müsabakalarda kazanması halinde mutluluğunu asker selamı yaparak gösterdiğini ifade eden Yasin Ocak, şöyle dedi:

"Yaşanan patlama olayları ard arda gelen şehit haberleri beni çok üzüyor. Aldığım bu madalyayı tüm şehitlerimize armağan ediyorum. Onların ailelerinin üzüntüsü bizim üzüntümüz zaten. Yaptığım şeyden hem gurur duyuyorum hem de buruk bir şehit var içinde. Madalyamı şehitlerimize adıyorum, armağan ediyorum. Ülkeme bu madalyayı kazandırdığım için gurur duyuyorum."  

Kısa sürede güzel bir başarı elde ettiği söyleyen Ocak, "Ailem, hocalarım ve çevremdeki insanlar benimle gurur duyuyor. Bu da beni çok mutlu ediyor. Sonuçta ülkem için müsabakalara çıkıyorum. Bunun gururu bile bana yeter. İnşallah başarımı devam ettireceğim. Dünya şampiyonu ve olimpiyat şampiyonu olup ülkeme madalya getirmek istiyorum. Bundan sonraki hedefim bu" diye konuştu.  

Antrenör Cemalcan Meral, Yasin Ocak'ın azimle çalışıtğını belirterek "Haftanın 5 günü 2 saat anterman yapıyoruz. Çok büyük bir emek ve hırsla Yasin bu şampiyona için hazırlandı. Başarı elde ederek Avrupa ikincisi oldu. Hedefimiz ülkemizin bayrağını katıldığmız şampiyonalarda dalgalandırmak. Bu yolda bize her zaman destek olan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Son Güncelleme: 27.12.2016 16:30
Anahtar Kelimeler:
şehitSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.