banner388

Samsunspor'lu yöneticilerden açıklama!

Samsunspor Kulübü tarafından yapılan basın toplantısında takımın son durumu hakkında açıklamalarda bulunuldu.

Samsunspor'lu yöneticilerden açıklama!

Samsunspor Kulübü tarafından yapılan basın toplantısında takımın son durumu hakkında açıklamalarda bulunuldu.

23 Eylül 2016 Cuma 20:57
Samsunspor'lu yöneticilerden açıklama!

Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu yapmış olduğu açıklamada ocak ayında transfer yasağının kaldırılmasıyla birlikte önemli ve doğru işler yapacaklarını belirtti.
Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu ve yönetim kurulu üyeleri, kulübün son durumu hakkında bilgiler vermek için basın toplantısı gerçekleştirdi. Futbolcu borçlarından yeni teknik direktör arayışlarına kadar her türlü konunun masaya yatırıldığı toplantıda gelecek için yapılması planlanan yatırımlar da paylaşıldı.
Başkan Yardımcısı Rüştü Araboğlu ise, geçmişten alacağı olan birçok yabancı oyuncunun parasının ödendiğini, geri kalan borçlar için de çalışmalar yapacaklarını söyledi. Araboğlu, bu sene 6 milyondan fazla eski alacaklara yönelik borç ödediklerini belirtti.
Muhasip Üye İbrahim Çevik ise, mali kriterlerle alakalı olarak yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, mali kriterler yüzünden bu sezon ilk kez puan silme cezası almadıklarını vurguladı.
Kulübün gelecek planları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Ömer Çoruh ise geçen sene 500 bin lira gelir sağladıkları piyango çekilişinden bu sene 1 milyon TL gelir sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
Takımın aldığı reklamlar hakkında açıklama yapan Serhat Kurt, geçen sezon reklam gelirinden 2 milyon para kazandıklarını, bu sezon daha fazla bir reklam geliri elde etmeyi düşünmelerine rağmen şu ana kadar 500 bin TL civarında gelir elde ettiklerinin altını çizdi.
Takımın sportif başarısını değerlendiren Futbol Şube Sorumlusu Metin Ateş de, bu sezon başında transfer yasağından dolayı genç futbolcuları yöneldiklerini belirterek, gençlerin lige alışmasının zaman alacağını belirtti.
Taraftardan sorumlu yönetici Fazlı Abdik, taraftarla arasında yaşanan gerginlik sonra tesislere polisi çağıran kişinin kendisi olmadığını belirtti.
Yöneticilerden son olarak söz alan Genel Sekreter Hasan Bozal, alt yapıda farklı yaş gruplarında oynayan oyunculardan çok sayıda milli takıma çağrılan oyuncu olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.
Transfer yasağı kalktığında önemli takviyeler yapacaklarının altını çizen Başkan Tutu, “Takımın önünde puan silme sıkıntısı olan borçları şimdilik atlattık. Göreve başladığımız günden bu zamana kadar 26 milyon borç ödedik ama halen 55 milyon lira borcumuz bulunuyor. Mali kriterleri yerine getirmediği için Samsunspor 3 yıl ceza aldı ama bu yıl bu kriterleri sağladı ve cezayı atlattık. Tek bir sevdamız bulunuyor, Samsunpor’da görev yapmak ama hep sıkıntılı dönemlerde görev yapmak mecburiyetindeydik. Takımın içinde bulunduğu durumun sorumlusu biz değiliz. Transfer yasağı geçmişten gelen bir sorundur. Bunu para ile bile halledemiyoruz, şimdi biz bu sıkıntılarla uğraşıyoruz. Takımın önünü açmak için bu sıkıntıları çözmeye uğraşıyoruz. Bu konuda bize en büyük desteği Gençlik ve Spor Bakanımız verdi. Ona teşekkürlerimizi sunuyoruz. Takımın yapısını bozmadan ocak ayında transfer yasağını açmak için uğraşacağız. Transfer tahtasını açarak doğru işler başaracağız. Şöyleki ocak ayında takımın hangi bölgesine ihtiyaç varsa ona göre doğru transferi gerçekleştireceğiz. Takımın önünü açmak için alt yapıya da büyük itina göstereceğiz. Bu sene 8 oyuncuyu alt yapıdan profesyonele çıkarttık. Alt yapıdan birçok oyuncumuz da milli takımın çeşitli kategorilerinde görev yapıyor, bunlarla gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu
Ayrıca yabancı ve yerli oyunculara bu yıl 6 milyon lira ödendiğini, kalan borçların ise 4 milyon 295 bin lira olduğunu bildirdi.
Ayrıca Yönetim, yeni teknik direktör konusunun pazar günü belli olacağını belirtti.

Son Güncelleme: 23.09.2016 21:10
Anahtar Kelimeler:
SamsunsporErkurt Tutu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.