banner388

Engin Korukır: 'Ramazan'da ışık gördük'

Samsunspor Teknik Direktörü Engin Korukır, genç oyuncuları değerlendirdiği açıklamalarında 'Ramazan'da ışık gördük' dedi.

Engin Korukır: 'Ramazan'da ışık gördük'

Samsunspor Teknik Direktörü Engin Korukır, genç oyuncuları değerlendirdiği açıklamalarında 'Ramazan'da ışık gördük' dedi.

23 Ağustos 2016 Salı 16:27
Engin Korukır: 'Ramazan'da ışık gördük'

Samsunspor Teknik Direktörü Engin Korukır, Adana Demirspor maçını ve genç futbolcuların durumunu değerlendirdi. 100 dakika oynanan maçta 100 kere oyun durdu diyen Korukır, “Rakip kim olursa olsun sezonun ilk maçı her zaman zor olur ve rakibimizin de bizim gibi transfer yasağının olması çok enteresan bir maç oynamamıza neden oldu. Keşke rakibimiz sahaya as kadrosuyla çıksaydı da daha çok atak yapmayı ve kalemize gelmeyi düşünseydi. Yenilmemek için sahaya çıktıklarından 100 dakika oynanan maçta 100 kere maç durdu. Hal böyle olunca maçta soğuma oluyor. Oyuncularımın fiziksel güçlerinden ve devamlı hücumu düşünmelrinden memnunum. Fiziksel olarak iyi durumdayız, çok fazla gol pozisyonu bulduk, 13 korner kullandık ki bu da çok fazla hücum yaptığımızı gösterir." dedi.

Samsunspor'un bu seneki genç oyuncular arasından öne çıkan Ramazan Özcan’ı değerlendiren Erngin Korukır, “Ramazan'la kampta çalışmaya başlayınca kendisinde bir ışık gördük.Böyle devam etmesini isteriz, tabi ki bu performansı yeterli değil, üstüne biraz daha koyması lazım. Daha işin başlangıcında ve başlangıçta ne kadar arzulu ve istekli olursa gelecek yıllarda kendisine çok daha iyi şeyler katacaktır. Genç oyuncularımızın hiçbirinin hakkını yememek gerek. Bu gençlerin çoğunu kampta tanıdık ve ilerleyen zamanlarda 2-3 tane genç oyuncumuz daha Ramazan gibi ön plana çıkacaktır. Sıkıntılarımız var ama oyuncularımın hepsinden memnunum, hepsi iyi niyetli. Elimizdeki kadroyla bu kadar oluyor,ofansif manada çok daha fazla üretken olmalıyız. Ocak ayına kadar böyle, genç oyunculardan üst seviyede bir beklentim yok, kendi performanslarını ortaya koysunlar yeter. Burhan, Alperen, Enes, Ramazan, Halil İbrahim, Kemal, Berkay, Samet gibi birçok genç oyuncumuz var ve hepsinden faydalanacağız. Onlardan çok büyük bir beklenti içerisinde olursak, onları da psikolojik olarak bunaltırız." diye konuştu.

Korukır açıklamlarına şöyle devam etti:

“Ön tarafta alternatifimiz yok, biri sakatlansa veya cezalı olsa alternatifimiz yok. Önde genç oyuncularımız olmasına rağmen en büyük avantajımız fizik gücümüz. Ercan, sakatlıktan yeni çıktı, zorlamak istemiyorum. 5-6. haftadan sonra çok daha iyi bir takım olacağımıza inanıyorum. Taraftarımızın da desteğiyle böyle devam edersek yolun sonu iyi gözüküyor. Yeni Malatya deplasmanındaki maçta yine aynı futbolu oynayacağız, kapanalım ve defans yapalım gibi bir anlayışımız yok."

Son Güncelleme: 23.08.2016 16:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.