banner388
banner390
banner410
banner408

Yere Düşen Leylekler Kliniğe ulaştırıldı

Samsun Kızılırmak Deltası’nda yuva yaptıkları dal kırılınca düşerek yaralanan leylekler kurtarıldı.

banner269

Yere Düşen Leylekler Kliniğe ulaştırıldı

Samsun Kızılırmak Deltası’nda yuva yaptıkları dal kırılınca düşerek yaralanan leylekler kurtarıldı.

29 Haziran 2016 Çarşamba 17:21
Yere Düşen Leylekler Kliniğe ulaştırıldı

SAMKUŞ ekipleri tarafından Samsun Kızılırmak Deltası’nda yuva yaptıkları dal kırılınca düşerek yaralanan leylekler kurtarıldı.
Samsun’un 19 Mayıs ve Bafra ilçeleri sınırları içinde bulunan, 56 bin hektarlık alanı ile Türkiye’nin en büyük deltalarından biri olan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde yaban hayat içerisinde yaralanan canlılara anında müdahale ediliyor.
Doğanca mevkisinde  bir leylek yuvasının dalın kırıldığı ve kırılma sonucunda yuvada bulunan 4 leylek yavrusunun yere düştüğü ihbarını alan Samsun Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği (SAMKUŞ) Başkanı İsmail Mutlu, ekipleri hareket geçirdi. Olay yerine giden ekipler, yerde yaralı haldeki leyleklere müdahale etti.

YARALI LEYLEKLER YUVALARINA YENİDEN KAVUŞTU

7 metre yükseklikten düşerek şoka giren leylekler anında deltada bulunan kliniğe ulaştırıldı. Burada veteriner tarafından serum takılan ve ilk tedavileri yapılan leylek yavruları sağlığına kavuşturuldu. Yapılan tüm kontrollerinin ardından, kırılan yuvaları tamir edilen yavrular, yuvalarına geri bırakıldı.
 

Son Güncelleme: 29.06.2016 17:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.