banner388

Vali Şahin'den Sitem Dolu Sözler

Bugün Samsun’da gerçekleştirilen toplantıya katılımın beklenenden az olması nedeniyle Samsun Valisi İbrahim Şahin, katılmayan il ve ilçe yöneticilerine bu durumdan dolayı kırgınlığını dile getirdi.

Vali Şahin'den Sitem Dolu Sözler

Bugün Samsun’da gerçekleştirilen toplantıya katılımın beklenenden az olması nedeniyle Samsun Valisi İbrahim Şahin, katılmayan il ve ilçe yöneticilerine bu durumdan dolayı kırgınlığını dile getirdi.

17 Kasım 2016 Perşembe 18:37
Vali Şahin'den Sitem Dolu Sözler

Samsun’da düzenlenen Kızılırmak Havzası, Havza Yönetim Heyeti adlı toplantıya Samsun, Kırıkkale, Sinop, Çankırı Valileri ile Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, SASKİ Genel Müdürü ve bazı kamu kurumlarının temsilcileri katılım sağladı.
Senede 2 defa gerçekleştirilen toplantıya katılımın beklenenden az olduğunu belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Bu toplantıda bazı valilerimizin belki yoğun iş akışı sebebiyle katılamamaları fakat belediyelerden katılımın hiç olmaması bu işin sanki bir ayağının eksikmiş gibi bir düşünce bende yer ettirdi. Biz de toplantıya katılıp ‘değerli vaktimizi ziyan mı ediyoruz’ diye bir düşünceye kapılmaya başladım. Halbuki su yaşamdır. Suyu ne kadar iyi korursak, o kadar sağlıklı bir nesil ortaya çıkartırız kanaatindeyim. Genel Müdürlüğü ya da ilgili bakanlığa yazı yazarak ikaz edilmemiz icap ediyor ya da düzenlemeyelim bu toplantıyı. Kırıkkale ve Sinop valilerimiz katılımda bulundu. Çankırı Valimiz cenazesi olması sebebiyle vekilini gönderdi. Diğer arkadaşlarımız çok fazla alaka göstermediler. Belediye başkanı arkadaşlarımızda sağ olsunlar çok yoğun oldukları için hiç ilgi göstermediler.’ diye konuştu.
Toplantıda söz alan Kırıkkale Valisi İlker Haktankaçmaz, “Su bugün çok mühim kaynaklarımız arasındadır. Türkiye su kaynakları bakımından zengin bir ülke değil. Kızılırmak çok fazla vilayeti geçerek Samsun’a varıyor. Kızılırmak’ın geçtiği vilayetlerde çok muntazam çalışmalar yapılsa da, herkes üzerine düşen sorumluluğu gerçekleştirmediği sürece istenen başarıya ulaşmak zor olacaktır. Her vilayet aynı kapasitede değil. Kızılırmak’a dökülen atıkların arıtılması hususunda belediyelerin yaptırımları yürürlüğe koymasında bir takım sıkıntı bulunuyor. Bu toplantılarda verilen kararlarla bu husustaki algılar arttırılacak, hem de gündeme getirilmesiyle daha sonuç odaklı çalışmalar gündeme gelecektir” dedi.

 

Son Güncelleme: 19.11.2016 18:23
Anahtar Kelimeler:
SamsunIbrahim şahin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.