banner388
banner390
banner410
banner408

Vali İbrahim Şahin Öğrencilerden Şikayetçi

Samsun Valisi İbrahim Şahin, hafif kar yağında bile öğrencilerin kendisini sosyal medyadan mesaj yağmuruna tuttuğunu ve kullandıkları üslubun hoş olmadığını belirtti.

banner269

Vali İbrahim Şahin Öğrencilerden Şikayetçi

Samsun Valisi İbrahim Şahin, hafif kar yağında bile öğrencilerin kendisini sosyal medyadan mesaj yağmuruna tuttuğunu ve kullandıkları üslubun hoş olmadığını belirtti.

13 Şubat 2017 Pazartesi 14:27
Vali İbrahim Şahin Öğrencilerden Şikayetçi

Samsun Haber - 38 ilden 58 okulun katılımıyla düzenlenen “Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Ulusal Bilim Kampının açılış toplantısında konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, öğrencilerin kendisine sosyal medya üzerinden attığı mesajlardan ve kullandıkları üsluptan yakındı.

“Öğrenciler bombardımana tutuyor”

Vali Şahin, “Steve Jobs’u hepiniz biliyorsunuzdur. Steve Jobs’u yetiştiren anne ve baba Anadolu’dan giden bir aile. Anne Malatyalı, baba da İzmirli. 1910’lu yıllarda Amerika’ya göçüyorlar ve Jobs’u yetiştiriyorlar. Başlangıçta küçük bir ivme gibi gözüken olayların aslında dünyaya şekil verdiğini belirmek isterim. ABD’de hiçbir dükkanın önünde kuyruk olmaz ama teknoloji ürünleri satılan yerlerde mutlaka kuyruklar vardır. Böyle bir üretim yapıyorlar. Onun için bir şeyler üreteceksek, dünyaya yön vereceksek kendinizi küçümsemeyin. Yazdığınız bir yazılık belki de dünyaya şekil verecektir. 2 tane üniversite öğrencisinin yazdığı bir yazılım onları milyarder yapıyor. Tüm bunları yaparken değerler eğitimini de dikkate almamız gerekiyor. Dışarıda ufak ufak kar atıştırıyor. Dünden beri öğrenciler sosyal medyadan beni bombardımana tutuyor. Fakat kullandıkları jargon, kaba tabirle hiç okula gitmeyecek insanlara bile yakışmayacak tarzda. Bilgisayara özgü kısaltılmış küfürleri de ekliyorlar. Şaşkınlıkla onları takip ediyorum ve üzülüyorum. Öğrencilerimiz okula gitmek istemiyorlar. Sınıflarımız son derece sıkıcı. Bunu bizim tersine dönüştürmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“İlk 10'dayız”

Vali Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnanılmaz bir genç nüfusumuz var. Bu bizim en büyük servetimiz. ABD araştırmalar yapıyor. 10-15 sene sonra zengin olacak ülkeleri tahmin etmeye çalışıyorlar. İlerleyen zamanlarda dünyanın en zengin ülkesi Çin olacak diyorlar. Çünkü Çin’in nüfusu çok fazla. Ondan sonra Hindistan ve Amerika geliyor. Amerika 3. sıraya düşüyor. Halbuki Amerika şu anda 1. sırada. Bu düzeni bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Türkiye’nin nüfusunu dünya sıralamasına koyduğumuzda biz ilk 10’dayız. Dünyanın nüfus bakımından en büyük 8. ya da 9. en büyük ülkesiyiz. Biz ekonomik olarak da dünyada ilk 10’a girmek zorundayız. Şu anda 16-17’lerde geziniyoruz. Bu sıralamayı aşağıya doğru indirdiğimizde Brezilya, Arjantin, Pakistan gibi ülkeler devreye giriyor. Dikkat edin oralarda hep kargaşa ve iç savaşlar var. O ülkelerin toparlanmasına müsaade etmiyorlar. Biz biraz Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalma mirasın üzerindeyiz. Bizlerin çok daha fazla çalışması gerekiyor. Osmanlı 63 ülkeyi yönetmiş bazılarını da egemenlik altında tutmuş. 1890’lı yıllarda bizim sınırlarımız altında olan ülkelerin 1 yıllık petrol gelirleri 850 milyar dolar. Bizim şu anda 50 milyar dolarımız olsa herhalde dünyayı dize getiririz. Borçlarımızı silelim, 50 milyar dolarımız da kenarda olsun, milli gelirimiz o zaman 20-25 bin dolarlar seviyesine gelir. Zaten bizim kişi başına düşen milli gelirimizi 16-17 binlerin üzerine çıkardığımızda bizi kimse dizginleyemez. Temel sorun da o. Bu durumları daha iyi seviyeye getirmek için daha çok çalışmamız gerekiyor” 

Son Güncelleme: 13.02.2017 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
per 2017-02-14 02:42:17

Anne daha başarılı,vatana millete daha hayırlı olacaksa.Burada kadın erkek ayırmadan liyakat aransa,acaba nolur.Anatomik gücün yerini zamanımızda akıl beceri ve teknoloji aldı.

Avatar
Misafir 2017-02-13 21:09:02

Sayın valim kadın erkek eşitliliği denen olgu getirmedi mi bu aşamalara milletimizi baba işte anne nerde oda işte kim ilgilenecek çocukla çocukların bu hallerde olmalarının bir sebebi vardır herhalde ,eğitim ailede başlar