banner388
banner390
banner410
banner408

Vali İbrahim Şahin'den Flaş Kar Tatili Açıklaması

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 2016-2017 Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri Toplantısında yaptığı konuşmada mümkün mertebe kar tatili yapmama üzerine çalıştıklarını söyledi.

banner269

Vali İbrahim Şahin'den Flaş Kar Tatili Açıklaması

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 2016-2017 Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri Toplantısında yaptığı konuşmada mümkün mertebe kar tatili yapmama üzerine çalıştıklarını söyledi.

14 Aralık 2016 Çarşamba 14:14
Vali İbrahim Şahin'den Flaş Kar Tatili Açıklaması

Samsun Valisi İbrahim Şahin başkanlığında düzenlenen “2016-2017 Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri toplantısına İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ünsal Ağaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, vali yardımcıları kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantı konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin şunları söyledi:
“Kış tedbirleri mutlak suretle hepimizin uyması gereken bir konudur. Başta tırların, uzun araçların tedbirli davranmaları gerekiyor. Bizim 2 yıl boyunca yaptığımız bir çalışma vardı. Ankara tarafına gidecek olan araçları Terme’de, Çarşamba’da hatta il merkezimize girmeden bir yerde misafir ediyorduk. Merzifon ve Çorum tarafından gelen araçları da Havza ve Kavak’ta misafir ediyorduk. Dolayısıyla trafik aksamasını neredeyse hiç yaşamadık. Sadece bir tırımız geçen sene kayma yaşamıştı. Milli Eğitim Müdürlüğümüz kar yağışı nedeniyle kapanan okulların listesini açıklamıştır. Son durumları gözlüyoruz. İyi bir vali olmanın yolunu dün gece ıskaladık, belki bu akşam tadına varabiliriz. Bu anlamda belki sevimsiz gibi gözükebiliriz ama öğrencilerle ilgili mümkün mertebe kar tatili yapmama üzerine çalışıyoruz. Karla beraber okula gitmenin bir eğitimin parçası olduğuna inanıyorum. Taşımalı eğitimi ayrı tutmak gerekiyor. Taşımalı eğitimde aracın durmasında, kaymasında belki çocukların inip arabayı itmesi ya da karda okula gidiyor mücadelesi vermesi de eğitimin bir parçası olarak değerlendiriyoruz. Bizim burada en büyük handikabımız elektriklerin kesilmesidir. Çünkü elektrik kesildiğinde çocukların okulda olması bir şey ifade etmiyor. Bizim çocukluğumuzda herkes evinden birer, ikişer parça odun getirirdi ve sobaya atardık. Artık büyük okullarımızın tamamına yakını kaloriferli ve kaloriferlerde elektriklidir. Bu anlamda YEDAŞ Genel Müdürümüze biz gerekli uyarılarımızı yaptık. Onlar da gerekli tedbirlerini aldılar. Kardan dolayı yollar kapandığı zaman panik havasında yolu açtırma talepleri doğuyor. Muhtarlarımız hemen yolların açılmasını istiyorlar. Gerçekten bir doğum hastamız, çok acil hastanede anlık müdahalelerin gerektirmediği söz konusu ise koştura koştura yolu açma gayreti içerisinde olmayalım. Sonuçta bir enerji sarf ediyoruz. Biz bu yolu açmayacağız anlamına gelmez. Tabii ki açacağız.”

Toplantıda konuşan Komiser Zafer Yazıcıoğlu, “Merkez ilçelerimizde karla mücadelede kullanılmak üzere 400 ton likit tuz stoklarımızda mevcuttur. Ayrıca karla ve buzla mücadele için bin ton granüler tuz ihalesi gerçekleştirilmiş olup, ilçelerimize tuz ve agrega sevkiyatı tamamlanmıştır. 2015 yılı karla mücadele çalışmalarında 3 bin 250 ton likit tuz ve bin ton granüler tuz kullanılmıştır. İl geneli polis sorumluluk bölgesinde 01 Aralık 2015-01 Nisan 2016 tarihleri arasındaki kış döneminde 4 ölümlü trafik kazası, 598 yaralamalı trafik kazası, 970 maddi hasarlı trafik kazası olmak üzere toplam bin 572 trafik kazası yapılmıştır. Bu kazalardan 4 kişi hayatını kaybederken, 937 kişi de yaralanmıştır. Aynı tarihlerde jandarma sorumluluk bölgesinde ise 4 ölümlü trafik kazası, 107 yaralamalı trafik kazası, 57 maddi hasarlı trafik kazası olmak üzere toplam 168 trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalardan 5 kişi hayatını kaybederken, 245 kişi de yaralanmıştır.Kar yağışı başlamadan önce veya kar yağışı ile birlikte, il merkezinde İlkadım Bulvarı, Şehit Korhan Ekiz Bulvarı, Atatürk Bulvarı, 100. Yıl Bulvarı, Barış Bulvarı, Anadolu Bulvarı, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı gibi ana arterlere, il merkezi dışında ise özellikle Hacıömerli, Çakallı, Mahmutlu Tepesi, Kavak Tepesi, Çarşamba Bölge Trafik önü, Kazandere ve Çamgölü gibi sorunlu bölgelere yeteri miktarda kar küreme ve tuzlama aracı konuşlandırılması, Karayolları ekiplerinin yol açma çalışmalarında araç olarak yetersiz kalması durumunda, Karayolları birimlerinin talebi doğrultusunda ihtiyaç duyulan mevkilere Orman Bölge Müdürlüğü, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından araç takviyesi yapılması, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından tuz stoklarının gözden geçirilmesi, tuzlama ekip ve iş makinelerinin kullanımı konusunda trafik ekipleriyle birlikte koordineli hareket edilmesi, özellikle ve gerekli koordinasyonun sağlanabilmesi için hangi güzergahta, hangi iş makinesinin görevli olacağı önceden belirlenerek görevlendirme yapılması, kar ve buzlanma olan mevkilerde trafik denetim ekipleri tarafından sorumluluk bölgeler dahilinde tüm taşıtlara zincir taktırılması, zincirsiz hiçbir aracın seyrine müsaade edilmemesi gerekmektedir. Karşılaştığımız sorunlarda da Karayolları birimlerinden ekip istenildiğinde geç gelmesi ve yönlendirme esnasında Karayolları birimlerini yönlendirecek sorumlu ile irtibat kurulamaması nedeniyle koordineli çalışma yapılamamaktadır” dedi.

Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin ise, “Mücadele yapılan kesimlerimizde 2 bin ton tuz, 480 ton buz çözücü solüsyon, 6 bin metreküpte agrega depolanmıştır. Kardan dolayı yollar kapandığında ilk akla gelen Karayolları oluyor. Makine parkurumuzda yol ağımıza göre alınmıştır. Bizim yollarımızdaki eksikliği biz görüyoruz. Acil ve afet durumunda yol ağımızın dışındaki yollara da yardımcı olmamız gerekiyor. Kar yağışında köy yolumu daha önemlidir uluslararası yol mu? Onun için buraların kapalı olması durumunda köy yollarını açsak bile çok daha önemli olmayacaktır” diye konuştu.

Çöp araçlarının okulların giriş ve çıkışlarında trafiği engellediğini iddia eden Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran’a cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır şunları söyledi: “Çöp toplamayı ilçe belediyelerimiz gerçekleştiriyor. Onlarla biz müdahale ederiz. Belediyelerimiz ile ilgili bu koordinasyonu sağlarız. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak kara yollarımızın tamamı bizim sorumluluğumuzdadır. Karla mücadele konusunda biz hazırlıklıyız. Yüksek kesimlerde 30-40 santimetre kar olmasına rağmen çok fazla kapalı yolumuz yok. Şu anda da araçlarımız arazilerde çalışıyor. Vezirköprü ve Terme’nin yüksek kesimlerinde sıkıntılarımız var. Bizim 3 bin 500 metre grup yolumuz var. Bu grup yolunda 146 araçla hazır durumdayız. Hastalar bizim önceliklerimizdir. Özellikle diyaliz hastalarımız ile ilgili talepler geliyor. Bu diyaliz hastalarımız kar yağmadan bir gün önceden şehirde diyaliz göreceği hastaneye alınırsa bizim çalışmalarımızı engellemezler.”

 

Son Güncelleme: 15.12.2016 18:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Teyfik demirtaş 2016-12-14 15:56:38

Sayın valim sabah saat durumları beli yollar nedurumda olacada beli Ona göre tatili düşünsemiz bence iyi olur liderlerimiz kara ben alışkındeyiller korkum ondan

Avatar
Murat aymak 2016-12-14 18:19:22

Bugün sabah çocukların tamamı okula gidiyor ders başlıyor ve okul tatil ediliyor.Hayde bakalım cocuklar eve.