banner388

Ünlü Oyuncu Bakın Neden Samsun'da

Kanser yüzünden 5 ay önce annesini kaybeden güzel oyuncu Wilma Elles, OMÜ'nün daveti üzerine Samsun'a geldi ve kanserle mücadele konusunda bir söyleyişe katıldı.

Ünlü Oyuncu Bakın Neden Samsun'da

Kanser yüzünden 5 ay önce annesini kaybeden güzel oyuncu Wilma Elles, OMÜ'nün daveti üzerine Samsun'a geldi ve kanserle mücadele konusunda bir söyleyişe katıldı.

05 Kasım 2016 Cumartesi 14:47
Ünlü Oyuncu Bakın Neden Samsun'da

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) davetlisi olarak Samsun’a gelen güzel oyuncu ve kanser aktivisti Wilma Elles, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Sağlıklı Yaşam, Kanserle Mücadele” konulu söyleşiye katıldı. Söyleyişe OMÜ Tıp Fakültesinden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanları Prof. Dr. İdris Yücel, Prof. Dr. Güzin Demirağ, Hayatta Kal Derneği Başkanı Doç. Dr. Mutlu Vural, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Kanserin ülkemizde ve dünyada hastalıklara bağlı ölümlerde ikinci sırada yer aldığını vurgulayan Prof. Dr. İdris Yücel, "Türkiye’de her yıl 150 bin kanser vakası görülmekte. Kanserin en az yüzde 40’ı önlenebilir, dolayısıyla bu konuda bilinçli olmak, edindiğimiz doğru bilgileri başka insanlara aktarmak ve kanserle mücadelede mümkün olduğunca fazla taraftar kazanmak görevimiz olmalıdır.” diye konuştu.

5 ay önce annesini kanser nedeniyle kaybeden güzel oyuncu ve kanser aktivisti Wilma Elles, annesinin hastalık sürecinde yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı.  Güzel oyuncu, çok daha sistematik bir şekilde kanserle ilgili bilgilere ulaşmak için Hayatta Kal Derneği ile bir platform kurduklarını ifade ederek, annesinin hastalığı boyunca tecrübe ettiği birçok detayı katılımcılarla paylaştı. Elles şunları anlattı:

“Trafo merkezine yakın bir yerleşim biriminde yaşadığımızdan çok fazla elektrik dalgalarına maruz kaldık ve bu da hastalığı tetikledi diye düşünüyorum. Bir de üstüne yoğun iş yükü ve dolayısıyla strese girmesi hastalığının seyrini hızlandırdı. Bunların yanında bir de ailemizin genetik yapısı annemin kansere yakalanmasında etkili oldu, bu yüzden de benim ve diğer aile bireylerinin bu hastalığa yakalanma riski yüksek. Dünya çok fazla kirlendi, her şey kimyasallaşıyor ve bunda tüm insanların sorumluluğu var” 

Prof. Dr. Güzin Demirağ ise konu hakkında şu açıklamlarda bulundu: 
“Kanserle mücadelede bitkisel ürünler kemoterapi süresince değil de onun dışında kullanılabilir. Türkiye'de kanserle mücadele tadının çok kötü olması ve de çok fazla yan etkisinin bulunmasına rağmen ısırgan otu sıklıkla kullanılmakta. Bunların yanında gerek A vitamininin, gerekse B vitamininin ihtiyaçtan fazla alındığında kanser yapacak etkiye sahiptir"
 

Son Güncelleme: 05.11.2016 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.