banner388
banner390
banner410
banner408

Türkiye'de İlk Samsun'da Açılıyor

Samsun’da 2017-2018 öğretim yılında Türkiye’de ilk olacak olan “Cerrahi Aletler Meslek Lisesi” eğitim vermeye başlayacak.

banner269

Türkiye'de İlk Samsun'da Açılıyor

Samsun’da 2017-2018 öğretim yılında Türkiye’de ilk olacak olan “Cerrahi Aletler Meslek Lisesi” eğitim vermeye başlayacak.

02 Kasım 2016 Çarşamba 18:05
Türkiye'de İlk Samsun'da Açılıyor

Samsun’da 2017-2018 öğretim yılında Cerrahi Aletler Meslek Lisesi'nin açılacağını belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Şehrimizde cerrahi aletler ön planda olduğu için Cerrahi Aletler Meslek Lisesi’nin ilimize kazandırılması için Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarımız ile konuyu görüştük. Bakanlığımız bu konuda bizlere çok hızlı bir dönüş gerçekleştirdi ve okulun kurulması için yapılması gerekenler belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığının bu fikre yaklaşımı oldukça tatmin ediciydi. Milli Eğitim Müdürlüğü ile Medikal Sanayi Kümelenme Derneği’ndeki (MEDİKÜM) yöneticiler bir araya gelip ders programlarını da belirlediler. Öğrenim gören öğrenciler Endüstri Meslek Liselerinde olan dersleri genel olarak görecekler. Daha sonra da cerrahi alet üretimi hakkında eğitim verilecek ve uzmanlaştırılacaklar. Bu bölümden mezun olan öğrenciler 2 yıllık veya 4 yıllık mühendislik bölümlerini okuyabilecekler. Ülkemizde fazlasıyla hissedilen medikal ürünlerinin temini konusunda Samsun büyük bir yere sahip olabilir. İthal edilen cerrahi aletlerin ülke içinde yani Samsun’da üretilecek olması ülke ekonomisine de katkı sağlayacaktır.’’ şeklinde konuştu. Vali Şahin’in müjdesini verdiği okulun Tekkeköy’ün Kutlukent Belediye binasında kurulacağı bildirildi.

Son Güncelleme: 03.11.2016 17:48
Anahtar Kelimeler:
SamsunOkulCerrahi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.