banner388
banner390
banner410
banner408

Tübitak 4006 Bilim Fuarı

Samsun Anadolu Lisesi'nde 3 Gün Boyunca Devam Edecek Tübitak 4006 Bilim Fuarı Açıldı

banner269

Tübitak 4006 Bilim Fuarı

Samsun Anadolu Lisesi'nde 3 Gün Boyunca Devam Edecek Tübitak 4006 Bilim Fuarı Açıldı

04 Mayıs 2016 Çarşamba 18:06
Tübitak 4006 Bilim Fuarı

3 gün boyunca okul bahçesinde sürmesi beklenen bilim fuarında öğrenciler, hazırladıkları deneyleri ve icatları fuara katılan diğer öğrencilere sergileyecek. Bomba imha makinesinden, trafik kazası önleme aracına kadar birçok icadın gösterileceği fuarın açılışı bugün okulda düzenlenen tören ile gerçekleşti. Öğrenciler, kendi geliştirdikleri icatları merak edenlere 3 gün boyunca aktarabilecek.

ARAŞTIRMAYA, İNCELEMEYE VE ETÜDE İHTİYACIMIZ VAR

Fuar açılışında konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Küçük büyük demeden bizim özellikle pozitif bilimlerde araştırmaya, incelemeye ve etüde fazlası ileihtiyacımız var. Dünya eskisinden daha hızlı dönüyor. Kore’de okullarında 5 binden daha fazla kitap bulunduran kütüphane sayısı yüzde 92 Türkiye’de bu oran ise yüzde 1. Dün bir Kore gazisini de toprağa verdik. 1950’li yıllarda biz, Güney Kore’ye oranın bağımsızlığı için gidip savaşmış bir milletiz. Aynı Güney Kore, bugün okulların olan kütüphanelerde 5 bin üzeri kitabı bulunduran okul sayısını yüzde 92’ye çıkartmış, bizde hala bu oran yüzde 1, 2 ve 5’lerde. Bu nedenle bizim mutlaka bilimsel çalışmalara, kitaba ve araştırmalara önem vermemiz gerekiyor” dedi. 

Fuarda yeni buluşların sergilenmesinin yanında bilimsel ve biyolojik deneyler de uygulamalı olarak yapılıyor.
 

Son Güncelleme: 11.06.2016 17:09
Anahtar Kelimeler:
LiseDeneyIcat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.