banner388
banner390
banner410
banner408

Tramvay Hattının OMÜ'ye Çıkarılması İçin 75 Milyon TL Kredi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından tramvayın OMÜ Kurupelit Kampüsü içine çıkması için gerçekleştirilecek çalışmaların karşılanabilmesi için çeşitli öneriler sunuldu.

banner269

Tramvay Hattının OMÜ'ye Çıkarılması İçin 75 Milyon TL Kredi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından tramvayın OMÜ Kurupelit Kampüsü içine çıkması için gerçekleştirilecek çalışmaların karşılanabilmesi için çeşitli öneriler sunuldu.

09 Aralık 2016 Cuma 19:12
Tramvay Hattının OMÜ'ye Çıkarılması İçin 75 Milyon TL Kredi

Samsun Büyükşehir Belediye Komisyonu 2016 yılı Aralık ayı 22. Birleşiminin 1. Oturumu Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır önderliğinde yapıldı. Masaya yatırılan konulardan bir tanesi ise Büyükşehir Belediyesi hafif raylı sistem şehir içi toplu taşıma istikametinin Ondokuz Mayıs Üniversitesi İstasyonu’ndan OMÜ’nün Kurupelit Kampüsü içinde yer alan Yaşam Merkezi’ne kadar çıkarılması ve 11 tane tren alımları için İller Bankası’ndan 75 milyon TL kredi kullanımı konusu gündeme taşındı. 
Gerçekleştirilen oylama öncesinde konuşma yapan Büyükşehir Belediye Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır, “Üniversite yönetimi ile yaptığımız protokol çerçevesinde tramvayımız 6.5 kilometre uzunluğundaki üniversiteye çıkacak. Bunun yakın bir zamanda inşaatına başlayacağız. Dolayısıyla bu hattın işlemesi ve zaman aralıklarını çok uzatmamak için tren vagonlarına ihtiyacımız var. Onun için de gündemimiz de olan 75 milyon TL’lik İller Bankası’ndan kredi kullanımı talebimiz var” diye konuştu.
Başkanvekili Çakır’ın yaptığı konuşma sonrasında söz konusu gündem maddesi oybirliği ile kabul edilerek meclise aktarıldı.
Tramvay hattının OMÜ Kurupelit Kampüsü içine çıkarılması konusundan sonra ise Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan İlkadım ilçesi Selahiye Mahallesi’ndeki Samsun evlerinden ‘B blok’ olarak bilinen evin Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Samsun İl Temsilciliği’ne 10 seneliğine ücretsiz verilmesi mevzusu görüşüldü. Söz konusu maddeyi CHP ve MHP meclis üyeleri reddederken, söz konusu gündem madde AK Parti üyelerinin kabul etmesiyle meclise gönderildi. 

 

Son Güncelleme: 12.12.2016 18:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenan 2016-12-09 20:57:55

Samsun için başka faydalı projeler yapılamazmıydı? Şehirde 1970 lerden kalan eski küçük kütüphane yerine yeni bir kütüphane neden Yapılmıyor?Veya Fuarın hakettiği seviyeye getirilmesi için değilde tramvay için harcanacak olması manidar!

Avatar
.. 2016-12-10 23:47:57

Artık da güzel şeyler yapın ya tranvay yapılmasından bunaldk. Araclar var yeter da ne yapiyosunuz. Baska seylerle ugrasin mümkünse. Lunaparkı gelistirin. Arkadasın dedigi gibi, Kütüphaneyi güzelleştirin. Park sorunlarini halledin. Heryerde araç.