banner388

Tozlu Giyim Satılacak Mı?

Samsun'daki FETÖ operasyonları kapsamında TMSF'ye devredilen Tozlu Giyim (tozlu.com) satılacak mı?

Tozlu Giyim Satılacak Mı?

Samsun'daki FETÖ operasyonları kapsamında TMSF'ye devredilen Tozlu Giyim (tozlu.com) satılacak mı?

03 Ekim 2016 Pazartesi 14:03
Tozlu Giyim Satılacak Mı?

FETÖ'ye "himmet" adı altında finansal destek sağladıkları iddiasıyla tutuklanan işadamlarına ait şirketlerin TMSF'ye devrinin ardından, şimdi de satılmaları gündeme geldi.  Samsun'daki FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan Hüseyin Tozlu'nun sahibi olduğu Tozlu Giyim'in (tozlu.com) de satılacağı iddiası konuşulmakta.
 
FETÖ soruşturmaları kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredilen şirket sayısı 200'e ulaştı. Samsun'da ise sahibi Mehmet Sungur'un yurtdışına kaçmasının ardından TMSF tarafından kayyuma devredilen ilk firma Gürmed Medikal oldu. Gürmed Medikal'in sahibi Mehmet Sungur, 2015 yılında Samsun'da vergi rekortmeni olmuştu ve daha önceki yıllarda listelerde son sıralarda yer alan Gürmed Medikal'de vergi kaçırıldığı iddiaları ortaya çıkmıştı.
 
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmalar kapsamında Samsun'da 13 şirkete kayyum atandı. Hüseyin Tozlu'nun hisselerinin bulunduğu Tozlu Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ'nin yanı sıra Samsun'da 12 şirkete daha tedbiren el konulmuş ve bu şirketlerin işlerinin yürütülmesiyle ilgili TMSF kayyum olarak atanmıştı.

BU ŞİRKETLER NE OLACAK?
 
TMSF ise, devraldığı şirketlerden faaliyette olan ve bilançosu iyi olan şirketleri satmayı, faaliyette olmayan ya da bilançosu kötü durumdaki şirketleri ise tasfiye etmeyi planlıyor. TMSF,  yaklaşık bir ay içinde bu şirketlere ait envanterleri çıkarıp, çalışmalara başlayacağı öğrenildi. Bu arada şirketlerin elde ettiği gelirler bir hesapta muhafaza edilip, mahkeme sonucuna göre beraat edene parası verilecek. Beraat etmeyenin parası ise hazineye gelir olarak aktarılacak.

Tüm Türkiye'de 26 Eylül 2016 itibarıyla TMSF'ye devredilen şirket sayısı 200'e ulaştı ve fon, bünyesindeki bu şirket sayısıyla Koç ve Sabancı gibi Türkiye'nin dev holdinglerini bile geride bırakmış durumda. 

Kaynak: Gazete Gerçek

Son Güncelleme: 03.10.2016 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.