banner388
banner390
banner410
banner408

STSO, Kayıt Dışı İstihdama Çare Arıyor

Samsun TSO tarafından uygulanan, 'Kayıtlı İstihdam için Ortak Fayda; Diyalog ve İşbirliği Projesi' kapsamında düzenlenen toplantıda kayıt dışı istihdamla mücadele için neler yapılabileceği masaya yatırıldı.

banner269

STSO, Kayıt Dışı İstihdama Çare Arıyor

Samsun TSO tarafından uygulanan, 'Kayıtlı İstihdam için Ortak Fayda; Diyalog ve İşbirliği Projesi' kapsamında düzenlenen toplantıda kayıt dışı istihdamla mücadele için neler yapılabileceği masaya yatırıldı.

05 Ekim 2016 Çarşamba 13:25
STSO, Kayıt Dışı İstihdama Çare Arıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı desteği, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA) ortaklığı ve TSO tarafından yürütülen 'Kayıtlı İstihdam İçin Ortak Fayda, Diyalog ve İşbirliği Projesi' tanıtım toplantısı Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'nda  Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, Samsun İŞKUR İl Müdür Vekili Sait Gül, TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz ve OKA yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşanTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, şunları döyledi:

"Kayıt dışı istihdam kendi adına ya da bir işverene bağlı olarak çalışanların elde ettikleri ücret ve kazançların sosyal güvenlik kurumuna hiç bildirilmemesi veya eksik bildirilmesi olarak tanımlanmakta, yani işçi açısından değerlendirildiğinde güvencesiz bırakılma, daha da ötesi geleceğinin elinden alınması anlamına gelmekte, işveren açısından bakıldığında ilk etapta artı kazanç gibi algılansa da yaşanacak herhangi bir iş kazasında çok daha büyük maliyetlerle karşı karşıya kalmak anlamına gelmektedir. Ekonomiye verdiği zararla bu konu ülke ölçeğinde bir sorun haline gelmektedir ve bu olumsuz durumdan kayıtlı çalışanlar ile kayıtlı çalıştıranlar da etkilenmektedir. Kayıt dışılık günümüzün yaşam kalitesini düşürmekte ve gelecek nesillere yüklenen bir kambur haline gelmiştir. Kayıt dışı istihdam oranlarında yıllar itibariyle bir düşüş olsa da yetmez. Bu problemi bertaraf etmeliyiz ve bu konuda tüm kesimlerin desteğine ihtiyaç var. Ortak fayda anlayışıyla diyalog ve işbirliği içerisinde hareket edip uygulamaya koyduğumuz projemizle istihdam piyasasının sosyal taraflarını bir araya getirip işbirliğinin sağlanması, kayıt dışı istihdam konusunda farkındalık ve bilinç düzeyinin artırarak kayıtlı istihdamın artırılmasını amaçlıyoruz. Bu projeyle paydaş kurumları bir araya getirip çalıştaylar, eğitimler, istihdam buluşmaları gibi pek çok etkinlik düzenleyerek istihdam piyasasının mevcut durumunu ortaya koyup, sistemdeki sorunları ihtiyaçları, bakış açılarını ve yeni önerileri içeren adeta bir yol haritası çıkarmayı planlıyoruz. Oda olarak en birincil amacımız Samsun’un kalkınmasına hizmet etmektir ve bu projemizle bu amaca katkı sağlayacağımıza inanıyoruz"

Son Güncelleme: 05.10.2016 13:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.