banner388

'Şişko Nuri' Yeşilçam Anılarını Anlattı

Yeşilçam filmlerinin kötü adamı İhsan Gedik ve çocuk tiplemeleriyle 'Şişko Nuri' olarak anılan sanatçı Sıtkı Sezgin, bir araya gelerek Yeşilçam anılarını canlandırdı.

'Şişko Nuri' Yeşilçam Anılarını Anlattı

Yeşilçam filmlerinin kötü adamı İhsan Gedik ve çocuk tiplemeleriyle 'Şişko Nuri' olarak anılan sanatçı Sıtkı Sezgin, bir araya gelerek Yeşilçam anılarını canlandırdı.

23 Kasım 2016 Çarşamba 09:55
'Şişko Nuri' Yeşilçam Anılarını Anlattı

Yeşilçam dönemlerinin usta isimlerinden İhsan Gedik ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde kalan Sıtkı Sezgin, bir araya gelerek geçmiş günlerden kalan anılarını paylaştılar. Fatma Girik’in farkına vardığı ünlüler, Türk sinemasına ilk adımı da yine usta sanatçı Fatma Girik döneminde attılar. Yolları 1962’de kesişen ikili beraber birçok film projesinde yer aldı.
"Unutulmak insana hüzün veriyor"
Oynadığı Bakırköy Alibaba Tiyatrosu'nda Fatma Girik tarafından keşfedildiğini ifade eden Sıtkı Sezgin, "Film molasında Fatma Girik beni gördü ve çok şeker olduğumu belirterek beni kucağına aldı. Beni çok severdi. Onun sayesinde Yeşilçam'a 'Oğlum Oğlum' adlı filmle başladım. O günden sonra yaklaşık 300 filmde rol aldım. En sonunda çok beğenilen 'Öksüzler' filminde rol aldım. Yeşilçam sokağına girdiğimde henüz 17 yaşındaydım. İlhan gedik abimlede orda tanıştık. Abi kardeş gibi geçindik. Hep bana kol kanat gerdi. Gün geldi otelde yattık. Gün geldi Sanatçılar kahvesinde sandalyelerin üzerinde yattık. Yeşilçam yıllarımız hep dolu dolu geçti. Şimdilerde televizyon dünyasında bir gruplaşma var. Bizim gibi sanatçılara neden yer verilmez hiç anlamam. Geçen günlerde Ali Sunal’ın programında Ayşen Gruda’yı gördüm ve çok mutlu oldum. Bizleri de bir gün programına çağırmasını isterim. Annemi ve babamı kaybettikten sonra hiçbir yakınım tanımaz oldu. Bende memleketimde Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde kalıyorum. Rahatım yerinde sosyal aktivitelere devam ediyorum. İhsan Gedik ve Fuat Dilek ile birlikte Renkli Dünyalar adlı tiyatro oyununu ilkokullarda oynuyoruz. Çocuklara hizmet vermenin mutluluğu içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Eski güzel günleri özlediğini dile getiren Yeşilçam’ın usta ismi İhsan Gedik ise, "Askerden geldikten sonra iki adet takım elbise edindim. Aldığım takımları üzerime giydim ve oyuncu olacağım dedim. O zamanlar 5 kuruş, 100 kuruş yevmiyeyle oynardık. Şimdiki gibi para kazanma olanağı yoktu. Zaman içerisinde Kadir İnanır’la tanıştık. Cüneyt Arkın’la devam ettik. Sonra Yılmaz Güney ile 7-8 yıl çalıştık. Onun silahlarının temizliğini yapardım. Bunların yarısı gerçekti ve zamanı gelince gerçek mermi ile ateş ederdi. Tabi hedef de kimseler olmazdı. Bu şekilde sürüp giderken yaklaşık 800 filmde rol aldım. Bir fiil 50 yıl bu sektörde devam ettik. Sonra evlendik. Çoluk çocuğa karıştık. Yeni jenerasyon bizi dışladığı zaman Nuri kardeşimin de dediği gibi kader birliği yaptık. İstanbul’da yaşıyorum. Samsun’a oyun için geliyorum. Nuri kardeşimle de arada böyle bir araya gelerek eskileri yad ediyoruz" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 25.11.2016 10:45
Anahtar Kelimeler:
SamsunYeşilçam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.