banner388
banner390
banner410
banner408

Şehirler Arası Yolcu Taşımacılığında Yeni Dönem

Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Şehirler arası yolcu taşımacılığı, servis ve turizm taşımacılığında yeni dönem başlıyor

banner269

Şehirler Arası Yolcu Taşımacılığında Yeni Dönem

Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Şehirler arası yolcu taşımacılığı, servis ve turizm taşımacılığında yeni dönem başlıyor

13 Ocak 2017 Cuma 16:55
Şehirler Arası Yolcu Taşımacılığında Yeni Dönem

Yolcuları ve şirketleri ilgilendiren yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayınlandı.  Bu düzenleme kara, hava, deniz ve demir yollarının hepsini kapsıyor. Yönetmelik engellilerin şehirler arası ve şehir içi tüm yolculuklarını içine alıyor.

Şehirler arası kullanımda kullanılan araçlara engelli vatandaşlar için kullanışlı hale getirilme zorunluluğu taşıyor. Yapılan yeni düzenlemeyle engelli vatandaşlara seyahat sırasında zorluk çıkarabilecek her türlü durumun önüne geçilmeye çalışılırken aynı zamanda onlara büyük kolaylıklar sunmaya çalışılıyor.

Engelli vatandaşın hizmet alması kolaylaştırılacak

Vatandaş bilet almaya gittiğinde banko hizmeti yapılan bölümün erişilebilir olmasına dikkat edilirken hizmeti sağlayan kurumlara işaret dili hizmetiyle görüntülü konuşma avantajı zorunlu hale getiriliyor. Bu hizmeti sağlayamayan yazıhaneler engelli vatandaşın erişilebilir taşıma hizmeti talebini en geç 72 saat içerisinde karşılamak zorunda kalacak. Eğer yolcu transfer aparatı talebinde bulunursa bu bilgi kısa mesaj yolu aracılığıyla biletine yansıyacak ve seyahat süresi boyunca da transfer aparatı araç içerisinde bulunacak. Ayrıca bunun için yolcudan ücret talep edilmemesi kararı getirildi.

Şehirler arası yolcu taşımacılığında engelli bireylere iletişim ve aparat kullanılması noktasında bu konuda eğitim almış kişiler görevlendirilecek. Şirketler yolcuları arasında engelli vatandaşlar varsa yönetmelikte yer alan kurallar çerçevesinde vatandaşa sunulma zorunluluğu olan hizmeti en kısa zamanda gerçekleştirerek onun transferini yapılması sağlayacak.

Mola yerlerinde transfer aparatları, sesli anons bulundurma zorunluluğu geliyor

Erişilebilirlik izleme ve denetleme yönetmeliği kapsamında belirlenmiş kurallar içinde mola yerlerinde engelli vatandaşların kullanımını kolaylaştıracak transfer aparatı, sesli anons ve yönlendirme sistemleri bulundurulacak
Ayrıca diğer ulaşım ağları olan hava,deniz ve demir yollarında da egelli vatandaşlar için hizmetlerini sağlayacak transfer aparatları, sesli anons ve yönlendirme sistemleri bulundurularak ilgili kişilerin seyahatleri daha kolay yapılabilir hale getirilmesi planlanıyor.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürüttüğü yönetmeliğe uymayanlara ise para cezası uygulanacak. Tüm bu hizmetler engelli vatandaşlardan ücret talep edilmeden yapılacak
 
 
 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Seyit Güler 2017-01-13 21:58:42

Teşekkür ediyoruz bilgilendirme için samsunhaber.com