banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunspor’un Anıt Anketi Sonuçlandı

Canik Belediyesi’nin Samsunspor’un 20 Ocak 1989 yılında geçirdiği trafik kazasında yaşamlarını yitiren futbolcu ve teknik direktör Nuri Asan’ın anısını yaşatmak amacıyla yapılacak olan Samsunspor Anıtı ile ilgili anketi sonuçlandı.

banner269

Samsunspor’un Anıt Anketi Sonuçlandı

Canik Belediyesi’nin Samsunspor’un 20 Ocak 1989 yılında geçirdiği trafik kazasında yaşamlarını yitiren futbolcu ve teknik direktör Nuri Asan’ın anısını yaşatmak amacıyla yapılacak olan Samsunspor Anıtı ile ilgili anketi sonuçlandı.

29 Mart 2017 Çarşamba 13:30
Samsunspor’un Anıt Anketi Sonuçlandı

Samsun Haber – Samsunspor’un 20 Ocak 1989 yılında Malatya deplasmanına giderken Havza yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatlarını kaybeden Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ile şoför Asım Özkan’ın hatıraları Canik Belediyesi kaza yerinde yapacağı Samsunspor 20 Ocak Anıtı ile yaşatacak.

Canik Belediyesi 02 Ocak 2017 tarihli meclis toplantısında aldığı karar ile startını verdiği anıt için hazırladıkları ve kamuoyundan gelen onlarca proje arasından halkın beğenisine sundukları 4 anıt projesi yoğun ilgi gördü. 24 Mart 2017 tarihine kadar yapılan oylamada 3 nolu anıt ön plana çıkarak, anıt alanı için Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’ne gerekli izin başvuruları yapıldı. Gerekli izinleri alınmasının ardından anıt projesi hayata geçirilecek.

Elektronik anket özerinden yapılan oylamada binlerce kişi katıldı. Yapılan oylamalarda birinci anıt yüzde 11,42, ikinci anıt yüzde 26,20, üçüncü anıt yüzde 32, dördüncü anıt ise yüzde 30,38 oy aldı.

Konuyla ilgili Altın Meşe Park’ta basın açıklaması yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 1989 yılında Malatya deplasmanına giderken Havza yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatlarını kaybeden futbol adamlarının hatıralarını yaşatmak için hayata geçirilecek olan Samsunspor Anıtı’nın netleştiğini söyledi.

OYLAMADA 3. ANIT BİRİNCİ GELDİ

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Birlikte başlatmış olduğumuz 28 yıl önce elim bir kaza neticesinde 28 yıl geçmesine rağmen aynı acıyı yaşadığımız 1989 yılındaki kazanın o acı tazeliğini yaşatma adına bir anıt çalışmasını başlattık. Samsunspor bu şehrin en önemli markalarından biridir söyleminin ötesinde bunu gerçekleştirmek için de yola çıkan bir belediyeyiz. 28 yıl önceki yaşanan bu kazada hocamızın aynı zamanda futbolcularımızın, sporcularımıza ve şoförümüze Allah’tan rahmet diliyorum. Bu anıyı ve aynı zamandı bu anıtı yaparak 28 yıldır yapılamayan sürekli de eleştiri aldığımız bu sorunu da ortadan kaldıracağız. Güzel bir anıt çalışması başlattık. Biliyorsunuz ki 20 Ocak’ta bunun açıklamasını yapmıştık. Ama onun öncesinde 2 Ocak’ta meclis kararını almıştık. Biz 2017 yılının 2 Ocak’ında anıt yapmanın kararını meclisten geçirerek, 20 Ocak’ta da bu işi sizlerle paylaşarak yolumuza devam ettik” dedi.

4 anıtı oylamaya sunduklarını ifade eden Genç, “Oylama sonucunda 3 numaralı olan anıt birinci geldi. Bütün anıtlar birbirlerine yakın oy aldılar. Bizim gönlümüzde olan değil, milletin gönlünde olan ve arzu ettiği anıtı gerçekleştireceğiz. Bu arada biz Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’ne başvurumuzu yaptık. Onlardan da olumlu görüşünü aldık. Yani anıt yapılacak olan yerin bize satılması için Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’ne yazı yazdık. Bölge Müdürlüğü de yazıyı Genel Müdürlüklerine gönderdi ve cevap gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Toplantıya Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, Samsunspor eski Kulüp Başkanı Emin Kar, Samsunspor’un eski oyuncu Celil Sağır, MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan ve basın mensupları katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.