banner388

Samsunlular Kara Kışa Hazır Olun!

Samsun, Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek ve hava sıcaklıkları mevsim normallerin 6 derece kadar altına düşecek. 

Samsunlular Kara Kışa Hazır Olun!

Samsun, Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek ve hava sıcaklıkları mevsim normallerin 6 derece kadar altına düşecek. 

10 Şubat 2017 Cuma 18:00
Samsunlular Kara Kışa Hazır Olun!

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi yetkilileri, Samsun’un hafta sonu itibariyle Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası altına gireceğini açıkladı. Yetkililer, geçen hafta son 60 yılın sen soğuk kış şartlarının yaşandığı gibi bir yağış beklemediklerini belirttiler. Ancak 5 gün boyunca aralıklar halinde hafif ve orta şiddetli kar yağabileceği uyarılarında bulundular. Samsun’da hava sıcaklıklarının Cumartesi günü 2, Pazar 1, Pazartesi sıfır, Salı eksi 1 ve Çarşamba günü de 2 derece olması bekleniyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin 4-6 derece altına kadar düşeceğini belirten yetkililer şu açıklamalarda bulundular:
“Samsun, Karadeniz’den gelen soğuk havanın etkisini giriyor. Cumartesi gününden itibaren bu soğuk hava dalgası kendini hissedilecek. Pazar ve Pazartesi günü aralıklarla kar yağışı yaşanacak. Geçen hafta olan yoğun kar yağışı gibi olmayacağını bekliyoruz. Kar yağışları Perşembe gününe kadar devam edecek. Kar yağışı etkisini orta şiddetli olarak hissettirebilir. Sıcaklıklarda büyük bir düşüş var. Gündüz sıcaklıkları 4 dereceye kadar düşerken gece sıcaklıkları ise sıfır ve sıfırın altında olabilir. Kar yağışının hayatı olumsuz etkileyeceğini düşünmüyoruz. Sıcaklıklar mevsim normallerinin 4-6 derece daha altında seyredecek. Kar yağışının ardından iç kesimlerde buzlanma ve don olayları olabilir. Vatandaşların acil sıcaklık düşüne bağlı olarak gerekli tedbirleri almalarında fayda vardır.”
 

Son Güncelleme: 11.02.2017 18:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tekkeköylü 2017-02-11 07:45:53

Kar yağışının hayatı olumsuz şekilde etkileyeceğini beklemiyoruz yazmışsınız. Bekleseniz de kar yağdığında en azından ana yollardaki karları temizlemeyi belediyenin kaynaklarını israf etmek olarak gören bir zihniyet tarafından yönetildiğimiz için biz yine kendi kar mücadelemizle başbaşa kalırız.