banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunlu Yörükler: ‘’Evlerimizi Yıkmayın’’

Samsunun 19 Mayıs İlçesinde yaşayan ve evleri bir bir yıkılan yörükler, çareyi başta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve yetkililere seslenmekte buldu. Kış günü bizleri sokakta bırakmayın diye feryat eden Yörükler, ‘’Evlerimizi yıkmayın’’ dedi.

banner269

Samsunlu Yörükler: ‘’Evlerimizi Yıkmayın’’

Samsunun 19 Mayıs İlçesinde yaşayan ve evleri bir bir yıkılan yörükler, çareyi başta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve yetkililere seslenmekte buldu. Kış günü bizleri sokakta bırakmayın diye feryat eden Yörükler, ‘’Evlerimizi yıkmayın’’ dedi.

20 Aralık 2016 Salı 17:05

 Samsun 19 Mayıs ilçesi Yörükler mahallesi, Geleriç  Mevkii’nde yaşayan 2153 Yörük, ‘’Bizler işgalci değiliz. Evlerimizi yıkarak bizleri kış günü sokakta bırakacaklar. Buralar bizim vatanımız. Asla terketmeyiz’’ diye konuştu. Samsunhaber.com Özel Haber ve Bölge İstihbarat Şefi Emir Dursun Akar’ın kamerasına ve mikrofonuna yansıyan görüntüler ve Samsunlu  Yörüklerden Ankara’ya uzanan  işte o feryat…
 
‘HUKUKİ SÜREÇ TAMAMLANANA KADAR, YIKIM DURDURULABİLİR’
Hukuki süreç tamamlanana kadar yıkım kararı istenilirse durdurulabilir’ diye konuşan ve çok yakın bir zamanda evlerinin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan yaklaşık 70 kişilik Yörük Samsun İdare mahkemesine başvurdu. Samsunhaber.com’a konuşan Yörükler, ‘’ Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere,  Başbakanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanına ve tüm yetkililere sesleniyoruz. Oralar bizim yaşadığımız ve ömrümüzü geçirdiğimiz yerler. Yaşlısından gencine orada onca hatıralarımız ve verilmiş emeklerimiz var. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bizlere sahip çıkın. Evlerimizi yıktırmayın. İnsanların evini yıkarak sokakta bırakmak hangi vicdana sığar’’ diye feryat etti.
 
‘183 HANE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YIKILACAK’
165 evin 2 yıl önce bütün diretmelere ve başvurulara rağmen yıkıldığını söyleyen Yörükler, ‘’Toplam 393 haneden 183’ü önümüzdeki günlerde yıkılacak. Daha hukuki süreç tamamlanmadan yıkım tebligatları bir bir gelmeye başladı. Bu kadar aile nereye gidecek, nerede kalacak. Anılarımız ve yaşadığımız yerler bir dozer darbesiyle yerle bir edilecek. Onca insana bu eziyet reva mı? Hepimiz perişan olacağız ve kışın ortasında sokakta kalacağız’’ dedi.

 

‘BİZLER İŞGALCİ DEĞİLİZ, ORALAR TAPULU YERLERİMİZ’
Yörükler mahallesinin müşterek tapuya sahip olduğunu ve yasal olmayan hiçbir davranışta bulunmadıklarını da dile getiren Osman Tokur, 1991 yılında Yörükler belediye başkanının kendilerine  buraların tapulu yerler olduğunu söylediğini ve kendilerine o şekilde  verildiğini iddia etti. ‘’Tapulu yerler olmasından dolayı da dönemin belediye başkanının teklifiyle her birimiz  ev ve arsa alarak oraya yerleştik. Yasal olmayan hiçbir harekette bulunmadık. Bizler işgalci değiliz. Yaptığımız sadece ve sadece yaşadığımız yerlere ve yuvamıza sahip çıkmak’’ şeklinde konuştu.
 
‘BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BİZLERİ MAĞDUR ETMEK ADINA EVLERİNİZDEN ÇIKIN DİYOR’
Kış günü bizler Yörükleri mağdur etmek adına Büyükşehir Belediye başkanı bizlere evlerinizden çıkın diyor’ şeklinde iddiada bulunan Tokur, ‘’Evlerimizi yıktırmamak için yuvamızı ve toprağımızı savunuyoruz. Bu günlerde tüm ülke hain terör saldırılarından dolayı kan ağlarken, Büyükşehir belediye başkanının tek derdi bizleri evlerimizden çıkarmak ve bizleri oradan sürmek’’ dedi.   
 
‘25 YIL ÖNCEKİ KARARA DAYANILARAK EVLERİMİZ YIKILMAK İSTENİYOR’
Emekli bir öğretmen olan Semra Sertkaya ise yaptığı konuşmada, ‘’25 yıldan buyana orada ikamet etmekte ve yaşamaktayız. 25 yıl önce alınan bir karara dayanılarak bugün kaçak yapılar olduğu gerekçesiyle evlerimiz yıkılmak isteniyor. Evlerimiz yazlık evler olarak değerlendirilmekle beraber oranın köylüsüyle iç içe kardeşçe ve sımsıkı bir bağla beraber yaşıyoruz. 25 yıldır vergilerimizi düzenli ödeyerek ve bütün hizmetleri alarak bu güne kadar yaşadık. Kaçak yapı olduğu gerekçesiyle evlerimiz yıkılacak ve sokakta bırakılacağız. Sayın belediye başkanı Samsun’da kaçak yapı olduğunu geçtiğimiz günlerde kendisi itiraf etmiştir. Ama yıkım çalışması sadece bize yönelik olarak sürdürülüyor. Bu bir haksızlıktır’’ seslenişinde bulundu.
 


ŞEHİT AİLELERİ BİLE VAR
Evleri yıkılacaklar arasında Şehit ailelerinin de bulunduğuna dikkat çeken Yörükler, konuşmalarını şöyle sürdürdüler; ‘’Onlarca ev halkı içerisinde evleri yıkılacak olan şehit aileleri komşularımız var. Evleri yıkılarak sokak ortasında bırakılacaklar arasında bu vatan için canlarını hepimiz için feda eden kahraman şehitlerimizin ailelerinin de bulunması hepimizi  büyük bir üzüntüye sürükledi. Şehit ailesinin evinin yıkılması çok acı bir tablo ve durum. Buna yürek dayanmaz’’
 
‘ŞEHİT BABASI ÜZÜNTÜDEN KONUŞAMADI’
1991 yılında Irak sınırında şehit düşen Bafralı er Adem Yıldız’ın babası Türker Yıldız ise üzüntüden konuşamadı. Oldukça üzgün olan ve konuşmakta güçlük çeken Şehit babası Yıldız. ‘’Ben bir şehit babasıyım. Şimdi de evim yıkılmak isteniyor. Ben oğlumu bu vatan için şehit verdim. Benim oğlumun, şehidimin hiç mi hatırı yok’’ diye üzüntüsünü dile getirdi.
 
 
 
 

Son Güncelleme: 21.12.2016 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YÖRÜKLER MAĞDURU 2016-12-20 16:12:51

Yaptığınız haberden dolayı Yörükler Mağdurları adına çok teşekkür ediyorum.

Avatar
mağdur 2016-12-20 14:54:52

ibizim bu can havlimize duyarsız kalan vicdanlar duyar.Bizim çabalarımıza insaf eder.Katı kalpler yumuşar.Memleketin şu acı günlerinde bizim canımızı bu kadar acıtmaktan vazgeçerler.

Avatar
Melike Erol 2016-12-20 15:21:00

Herşey için çok teşekkürler

Avatar
SEMRA SERTKAYA 2016-12-20 18:29:40

Sesimizin duyulmasında bize destek olan SAMSUN Habere çok teşekkür ediyorum.Haklı mücadelemizin medya mensupları aracılığıyla kamunun bilgisine sunulması ve kamu vicdanında karşılık bulması dileğimiz...Devlet büyüklerimizin duruma duyarsız kalmayacağını ümit ediyorum. Bu kış şartlarında bize yaşatılmak istenen travmanın ne denli büyük olacağını herkesin taktirine bırakıyorum.Lütfen biraz insaf.

Avatar
vatandaş 2016-12-21 10:16:05

haber değeri verdiğiniz için teşekkürler diğer samsun medyası korkudan haber bile yapamıyorlar.bb nin insanları mağdur etmekten keyif aldığını düşünmeye başladım artık

Avatar
F.G.A 2016-12-21 18:16:54

Bizlere bu hassas ve zor günlerimizde destek oldunuz,durumumuzu haber yaptınız.Bu insani davranışınızdan dolayı çok teşekkür ediyor ayni insaniyeti davranışı bu kış gününde evlerimizi yıkarak bizleri mağdur etmek isteyen yetkililerden de bekliyorum.

Avatar
yörüklerdenn biri 2016-12-21 18:23:12

Yaptıklarınız ve yapacaklarınız diğer basınlarada örnek olur umarım.basın yansız olur,doğru haber yapar.bize inandınız durumumuzu haber yaptınız,sahipsiz olmadığımızı hatırlattınız.varolasın samsun haber