banner388

Samsunlu Şizofren Şair 6. Kitabını Çıkardı

Şizofren hastalığı ile savaş veren Samsunlu şair Durmuş Tunacık, hastalığıyla baş etmek için yazdığı kitaplardan 6’ıncısını çıkardı.

Samsunlu Şizofren Şair 6. Kitabını Çıkardı

Şizofren hastalığı ile savaş veren Samsunlu şair Durmuş Tunacık, hastalığıyla baş etmek için yazdığı kitaplardan 6’ıncısını çıkardı.

11 Kasım 2016 Cuma 11:14
Samsunlu Şizofren Şair 6. Kitabını Çıkardı

12-13 yaşlarında şiir hayatına atılan Durmuş Tunacık(39), peş peşe gelen anne, baba ve babaannesinin vefatı sonrası psikolojik çöküntüye girdi ve şizofren hastalığına yakalandı. Hastalığı yüzünden zorlu bir tedavi süreci geçiren Tunacık, bu süre içerisinde şiir yazmaya devam etti. Şiirden bir türlü kopamayan şair, adeta şiir sayesinde iyileşme sürecine giriyor. Şiirlerle uğraşırken hastalığını unuttuğunu ifade eden Tunacık, çıkardığı şiir kitaplarını düşük bir ücretle satarak hem şiirlerinin geniş kitlelerce okunmasını hemde belli bir kazanç elde etmeyi umuyor. Evli ve iki çocuk babası olan şairin, henüz 4 yaşında olan oğlu da epilepsi hastası. Bu sebeple şiirlerinin konusunda hep acı ve hüzün var.
Vatani görevine gitmeden annesini kaybettiğini ifade eden Tunacık, "Askerden geldikten kısa bir süre sonra babamı kaybettim. Peşine de babaannemi. 6 yıl içerisinde 3 yakınımı toprağa verdim. Rahatsızlığım nedeniyle ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedavi gördüm. Bir süre ara vermek zorunda kaldığım şiire tekrar başladım. Kafamı şiir yazmaya verdiğim zaman hastalığımdan uzaklaşıyorum. Bana şiirlerimde neden acı temasını çok kullandığımı soruyorlar. Hayatın bana sunduğu şeyleri işliyorum. Yapmacık olamıyorum. Acı ve hüzün dışında aşk, sevgi, ilahi aşk ve güncel konuları da işliyorum. Kitaplarım sayesinde hem insanlar beni tanısın hem de kazanç elde etmeyi umuyorum. Kitabımı almasa bile insanların bana ters tepki vermemesini istiyorum" dedi.

Son Güncelleme: 13.11.2016 16:45
Anahtar Kelimeler:
şiirşizofren
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.