banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunlu Öğrencilerden Almanya Çıkarması

AB Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında Almanya Mannheim'ye giden Samsun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Matbaa Teknolojisi Alanı öğrencileri, kentte incelemelerde bulundu.

banner269

Samsunlu Öğrencilerden Almanya Çıkarması

AB Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında Almanya Mannheim'ye giden Samsun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Matbaa Teknolojisi Alanı öğrencileri, kentte incelemelerde bulundu.

20 Şubat 2017 Pazartesi 15:06
Samsunlu Öğrencilerden Almanya Çıkarması

Samsun Haber- AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın Leonardo da Vinci Meslek Eğitimi Geliştirme Projesi kapsamında Samsun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Matbaa Teknolojisi Alanı öğrencileri Almanya'ya geldi.

Üç aşamalı projenin ilki olarak Almanya’nın Ludwigshafen şehrine gelen 12 öğrenci ve 2 öğretmen, Avrupa'da matbaa sektöründeki baskı kimyasallarının, kullanıcılar üzerindeki etkilerini azaltmaya yönelik tedbirlerin incelenmesi uygulama eğitimini yerinde takip edecekler. Ulusal Ajans tarafından 2261 ERASMUS + genel proje başvurusundan; desteklemeye değer 140 proje içerisinde yer alan ziyarette, projeye Almanya'da ev sahipliği yapan İuventas Model Proje Koordinatörü Tekin Kaya eşlik ediyor. 

Ülkemizdeki Matbaacılığın Gelişmesi Adına İyi Bir uygulama

Proje ile ilgili olarak İHA'ya bilgi veren öğretmenler Mehmet Akyol ve Aykut Çelebi, “Proje içeriği, öğrencilerimizin özellikle yeni teknolojileri uygulayabilen, bilgisayar teknolojilerine hakim, en az bir yabancı dilde rahat iletişim kurabilen, kültürlerarası diyaloga yatkın, özgüveni gelişmiş, iş dünyasında gerek lokal, gerek uluslararası alanda aranan nitelikte elemanlar olarak yetiştirilmesini kapsamaktadır. Projemizin temel amacı öğrencilerimizin yurt dışında alacakları mesleki eğitim ile sertifikalandırılmış yetkin ara elemanlar olarak istihdam imkânlarının arttırılmasıdır. Projemize katılan ve yurt dışında mesleki eğitim alma fırsatı yakalayacak öğrencilerimizin istihdam olmalarının ardından ülkemizdeki matbaa hizmetlerinin gelişimine, yetkin ara elemanlar olarak katkıda bulunmaları projemizin amaçlarından bir başkasıdır” şeklinde konuştu.
Proje kapsamında Mannheim şehrinde bulunan yerel yayın yapan Mannheimer Morgen Gazetesi, kimyasal baskı boyları imâl eden BASF firması ve baskı makinalarının yer aldığı tarihi matbaa müzesini de gezen Samsunlu öğreniciler, hafta sonları da kültürel geziler gerçekleştirdi.

Son Güncelleme: 20.02.2017 15:11
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunAbMatbaa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.