banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunlu İlahiyatçı Hakkında Şok İddia!

Ünlü İslam alimi Mustafa İslamoğlu'nun, merkezi Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bulunan İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi (İFAM) kurucusu İhsan Şenocak ile ilgili “Samsun’daki binada IŞİD'e adam yetiştiriyor" iddiaları tartışma yarattı.

banner269

Samsunlu İlahiyatçı Hakkında Şok İddia!

Ünlü İslam alimi Mustafa İslamoğlu'nun, merkezi Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bulunan İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi (İFAM) kurucusu İhsan Şenocak ile ilgili “Samsun’daki binada IŞİD'e adam yetiştiriyor" iddiaları tartışma yarattı.

19 Ocak 2017 Perşembe 11:00
Samsunlu İlahiyatçı Hakkında Şok İddia!

Yüksek İslam Enstitüsü mezunu olan ve ‘Yürek Devleti’ adlı eserinde islami hareketlerin eleştirisini yapan eseri ile tanınan ünlü İslam alimi Mustafa İslamoğlu'nun, Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde faaliyet gösteren İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi (İFAM) kurucusu İhsan Şenocak ile ilgili bir programda söylediği “IŞİD'e adam yetiştiriyor” sözleriyle ilgili tartışma giderek büyüyor.

‘İmamlar ve Sultanlar’ adlı eserinde İslam tarihinin ilk 150 yılına eleştirel bir yaklaşım ortaya koyan Mustafa İslamoğlu, son dönemlerde IŞİD'i hedef alan açıklamaları kapsamında, İFAM kurucusu İhsan Şenocak'ı da hedef aldı. Birbirlerine yönelik twitter üzerinden eleştiriler yönelten İslamoğlu ve Şenocak arasındaki gerginlik, İslamoğlu'nun Şenocak için söylediği “IŞİD'e adam yetiştiriyor” açıklamalarıyla daha da gerginlik yarattı.

AĞIR SÖZLER
Mustafa İslamoğlu katıldığı bir televizyon programında Samsun'da bulunan İFAM'a da ağır eleştirilerde bulundu. İslamoğlu programda, "Samsun'da gitmişler, Diyanet İşleri Başkanlığı koca bir binayı al bunu tepe tepe kullan, IŞİD'çi yetiştir diye vermişler. Ben buradan Diyanet'e, Diyanet içindeki ehli vicdan sahibi olanlara sesleniyorum; Bu adamlara bu müesseleri verdikten sonra hala bu memleketten IŞİD'e asker çıkıyor diye şikayet etmeye ne hakkınız var sizin? Geleceğin IŞİD'ini bugünden çıkarıyorsunuz zaten. Geleceğin IŞİD'ine yeterince yatırım yapıyorsunuz zaten" diye konuştu.

ŞENOCAK'DAN CEVAP
İFAM kurucusu İhsan Şenocak ise yazdığı yazı ve twitter üzerinden paylaştığı mesajlarda Mustafa İslamoğlu'nu eleştirmeyi sürdürüyor. Şenocak, ‘Ahmed b. Hanbel, Hadis kitabı Müsned'ten zalim devlet başkanları ile alakalı hadislerin tamamını çıkarmıştır’ sözleriyle ilgili İslamoğlu'nu hedef alan açıklamalarını sürdürürken, kendisine yönelttiği "IŞID’çi yetiştiriyor" açıklamalarının ise, "Türkiye DAEŞ'i destekliyor" iftirasına hizmet olduğunu savundu.

Kaynak: Gazete Gerçek / Gülsüm Atik

Son Güncelleme: 20.01.2017 12:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
arslan 2017-01-19 17:05:09

babasının bile evlatlıktan reddettiği .ehli sünnetin düsturlarını reddeden bu zaat hangi kriterlere göre alim olmuş. diploma almak ehil olma anlamına gelseydi memleket ehilden geçilmezdi. kaldıki ihsan hocaya iftira etsin. ki iftira asliyetinde ihsan hocanın kendisine değil ehli sünnet dairesinedir.

Avatar
Misafir 2017-01-19 11:41:09

Her alim İhsan Şenocak gibi olsaydı bu ülke 15 Temmuz vakası yaşamazdı meyve veren ağaç taşlanırmış

Avatar
Osman kocabaş 2017-01-19 12:39:03

Ehli Sünneti bu kadar savanun biri için nasıl İşide Adam yetiştiyor denilebilir.Şiaya karşı bu kadar mücadele eden ihsan şenocak hocaya bu şekilde iftira atmak kustahlığın göstergesidir.Mustafa islamoğlu gibi zihniyetteki bi insan ancak bu kadar içindeki zehiri dışına saçabilir.Babasına bunak diyen,Adam Aleyhisselama baba arayan ,Mucizeleri inkar eden,Kainatın efendisinin hadislerini retteden,Kuran bize yeter hadislere gerek yoktur diyen,Bir muhtazafın sözlerine biz Mü'minler olarak ittiba edemeyiz.Türkiyede Kuraniyyün hareketi ile insanları zehirleyen bi zihniyetin maşasınıda ancak iran ve küresel güçler tutuyor olabilir...

Avatar
Adem kurt 2017-01-19 15:51:58

İslamoglugibi lere ilim adami demek cahilliktir bunun gibi dindusmanlarini Allaha havale ediyoruz terbiyemizi nozmuyoruz

Avatar
Misafir 2017-01-19 17:18:09

Mustafa islamoglu gelecegin fetösu olmaya adaydir..Ehli sünnet diildir birkere.Ihsan senocak gibi ehli sunnet alimlerden Allah razi olsun..

Avatar
misafir 2017-01-19 21:16:52

Yorumları okuyunca İslamoğlunun hakli olduğunu üzülerek goruyorum

Misafir Avatar
Misafir 2017-01-20 09:43:29 @misafir

Çoğunun kimliğinde gerçek baba ismi yazmıyor ;her okuduğuna inanma

Beğenmedim! (0)
Avatar
Sami 2017-01-19 22:00:26

Topunuz insanları muslumanliktan soguttunuz

Avatar
bahri 2017-01-20 06:46:18

Ey ilslamoglu yaniliyorsun seni ne ile kim nasil kandirdi yazik degilmi muslumanlari bolmeye ne hakkin var kisaci omrunde gel sen katil ilim meclisine de seni bagislasin seni beni butun alami yoktan var eden rabbim