banner388

Samsun’da Grip Şikayetleri Artıyor

Samsun’da grip hastalığı nedeniyle hastaneye başvuranlarda dikkat çekici oranda artış olduğu gözlendi

Samsun’da Grip Şikayetleri Artıyor

Samsun’da grip hastalığı nedeniyle hastaneye başvuranlarda dikkat çekici oranda artış olduğu gözlendi

13 Ocak 2017 Cuma 17:43
Samsun’da Grip Şikayetleri Artıyor

Soğuk ayların gelmesiyle beraber hastalıklarda baş göstermeye başladı. Bu havalarda kalın giyinmekte sıcak sulu gıdalar tüketmekte fayda var.

Hele ki bu mevsimlerde açan kış güneşine  aldanmamak en önemli adımlardan biri olsa gerek. Kış mevsimlerinin en sık rastlanılan hastalığı ise tahmin edildiği gibi gribal enfeksiyon durumları. Uzmanlarda en çok bu konuda vatandaşa uyarı da bulunuyor.

Samsun’da son zamanlarda  hastanelere başvuranların arasında grip nedeniyle gelenler en başta yer alıyor. Özellikle çocuklarda meydana gelecek rahatsızlıklarda kesinlikle hemen hastaneye gelmeleri uzmanlarca ortak görüş halinde.

Bu mevsimlerde grip hastalığıyla başvuranlarda artış gözleniyor

Konuyla ilgili konuşan Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurdan Kökten Yıldırım, kış nedeniyle gribin salgın oluşturması nedeniyle hastanelerde yoğunluk yaşandığına dikkat çekerek, ''Grip enfeksiyonu kış döneminde salgın yaptığından dolayı şu an doluluk oranımız var. Önceki yıllarda bu aylara göre doluluk oranımız aynı. Grip genelde influenza virüsüyle oluşan bir enfeksiyon. Genelde aynı ortamlarda bulunan insanlardan öksürme ve aksırma, damlacık yoluyla bulaşma olabiliyor. Bir de dokunma yoluyla oluşabiliyor. Çocuklarda bu tarz bulaşma daha fazla olabilir. Bunun için elleri güzel yıkamak gerekir. Enfeksiyonu yaymamak için hastanın öksürdüğünde-aksırdığında mendil kullanması gerekir. Çocuklarda yüksek ateş ve nefes darlığı oluyorsa hemen en yakın sağlık kuruluşuna gidilmeli. Ayrıca hafif olarak nitelendirilen ve düzelmeyen durumlarda grip durumlarında mutlaka bir hekime başvurulmalıdır"


Sıra dışı bir yoğunluk yaşanmadığını belirten Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Uzm. Dr. Alaiddin Domaç, "Bölgeye hitap eden bir hastane olduğumuz için her gün 800-bin arası acil başvurusu oluyor. Bunların bir kısmı aciliyeti daha yüksek hastalar. Diğer bir kısmı ise polikliniklerde de tedavi edilen hastalar. Fiziki şartlarımızı geliştirerek ve hekim sayımızı artırarak daha iyi hizmet vermeye çalışıyoruz. Her yıl bu dönemlerde hasta yoğunluğu yaşamaktayız. Bunun için gerekli tedbirleri alıyoruz" diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.