banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun’da Eşini Öldüren Şahsa Ceza Verilmedi

Samsun’un Atakum ilçesinde meydana gelen olayda, eşini yanlışlıkla silahla vurarak öldüren kocaya çıkarıldığı mahkeme cezaya gerek görmedi.

banner269

Samsun’da Eşini Öldüren Şahsa Ceza Verilmedi

Samsun’un Atakum ilçesinde meydana gelen olayda, eşini yanlışlıkla silahla vurarak öldüren kocaya çıkarıldığı mahkeme cezaya gerek görmedi.

21 Şubat 2017 Salı 14:26
Samsun’da Eşini Öldüren Şahsa Ceza Verilmedi

Samsun Haber- Atakum’un Mevlana Mahallesi 737. Sokak’ta 2015 Ağustos ayında meydana gelen olayda, Atakum Belediye Meclis Üyesi İsmail Karakuş (67), duyduğu bir ses üzerine eve hırsız girdiğini zannederek eline aldığı ruhsatsız tabancasıyla odaları dolaşmaya başladı. Evde bir şey bulamayan Karakuş, oturma odasına geldiğinde tabancanın horozunu indirirken silah ateş aldı. Tabancadan çıkan kurşun, sıcak hava nedeniyle oturma odasında uyuyan eşi Semiha Karakuş’un (64) alnına isabet etti. Ağır yaralanan Semiha Karakuş, olay yerinde hayatını kaybetti.

Çektiği Acı Makul Görüldü

Olaydan sonra gözaltına alınan ve mahkemece serbest bırakılan İsmail Karakuş hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde "taksirle ölüme sebep olmak ve ruhsatsız silah suçundan" dava açıldı. Bugün görülen davanın son duruşmasına tutuksuz olarak yargılanan İsmail Karakuş katılmazken, avukatı duruşmada hazır bulundu. Mahkeme heyeti olayda kasıt olmaması ve kazara meydana gelmesini göz önünde bulundurarak Mustafa Karakuş'un 'eşinin ölümüne sebep olmaktan dolayı yeterince acı çektiği' kanaatine vararak ceza verilmesinin mağduriyetine sebep olacağından taksirle ölüme sebep olmak suçundan hapis cezası vermedi. Ruhsatsız silah suçundan da 10 ay hapis 400 lira da adli para cezasına çaptırılan Mustafa Karakuş'a verilen hapis ve para cezası da "Hükmün açıklanmasının geri bırakılması"na karar verilerek ertelendi.

Son Güncelleme: 21.02.2017 14:45
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.