banner388

Samsun’da 30 Ağustos coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Samsun’da fener alayı düzenlendi.

Samsun’da 30 Ağustos coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Samsun’da fener alayı düzenlendi.

30 Ağustos 2016 Salı 23:56
Samsun’da 30 Ağustos coşkusu

Milli bayramımız olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıl dönümü sebebiyle İstiklal Caddesi üzerinde fener alayı düzenlendi. DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşe vatandaşların ilgisi büyüktü. Fener alayına Türk bayrakları ve meşalelerle katılan vatandaşlar, söylenen marşlara da eşlik ettiler. Zafer yürüyüşü sırasıyla İstiklal Caddesi boyunca devam ederken, Kurtuluş Yolu Tütün İskelesi önünde sonlandı. Alayda CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şube Başkanı Işıl Özkefeli, partililer ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Yürüyüş sonunda ADD Samsun Şube Başkanı Işıl Özkefeli’nin konuşmasının ardından söz alan CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, “Sevgili Atam, senin emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız. Önümüzde 29 Ekim var. Aynı coşkuyu 29 Ekim’de de yaşayacağız” ifadelerini kullandı.
"Kurtuluşun mücadelesi, cumhuriyetin kuruluşu, demokrasinin gelişmesi sizlerle olacak" diyerek vatandaşlara hitap eden CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise, “Kocatepe’de düşmanla Atamız ve arkadaşları, Türk ulusu nasıl savaştıysa, o Akdeniz’e, Ege’ye düşmanı, emperyalizmi nasıl gömdüysek, bizler bugün cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkacağız. Bizler diktatörlüğe, faşizme izin vermeyeceğiz. Yaşasın bu demokrasi, yaşasın hakların mücadelesi, yaşasın cumhuriyet” şeklinde konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
AtatürkZaferIstiklal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.