banner388

Samsun’da 15 Bin Öğrenci Yüzme Öğreniyor

Samsun'da 2016-2017 döneminde toplamda 15 bin 200 kişiye ücretsiz yüzme kursu verilecektir.

Samsun’da 15 Bin Öğrenci Yüzme Öğreniyor

Samsun'da 2016-2017 döneminde toplamda 15 bin 200 kişiye ücretsiz yüzme kursu verilecektir.

30 Eylül 2016 Cuma 16:09
Samsun’da 15 Bin Öğrenci Yüzme Öğreniyor

Yüzme sporunun çok küçük yaşlar da başlanarak ileri yaşlara kadar rahatlıkla devam ettirilebilen bir spor olduğundan hareketle, fiziksel ve aynı zamanda zihinsel olarak sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunabilmek amacı ile Samsun’da yer alan 2. ve 3. sınıf öğrencilerine toplamda 8 saat olmak üzere yüzme dersi verilerek temel yüzme becerileri kazandırılması amacı ile Samsun İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nce hayata geçirilmiş olan Geleceğe Kulaç Atıyoruz projesinin yeni eğitim ve öğretim yılında da uygulanması ile ilgili planlamalar ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz‘
İbrahim Şahin’in başkanlığında, Atakum Olimpik Yüzme Havuzu’nda toplantı yapıldı. Toplantıda Kaymakam Ali Bakoğlu, Başkan İshak Taşcı, Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Müdürü Güven Özyurt, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ve bunlarında yanı sıra beden eğitimi öğretmenleri katılım sağladılar. Şahin yapmış olduğu açıklamalarda, Geleceğe Kulaç Atıyoruz projesi çok önemli ve değerli bir projedir. Sayın Binali Yıldırım'ın toplantı esnasında özellikle vurguladığı proje Türkiye’ye mal olan projedir.Bu projeyi uluslararası alanlara çıkarabilmek adına çok bir şey yapılmamış dahi olsa , 1 öğrenci yüzme öğrense bu mükemmel bir şey olur. Bu nedenden ötürü bu çalışma çok önem taşımakta. Sizlerin de buna gönül verdiğinizi görüyorum” dedi.



Milli Eğitim tarafından hazırlanmış olan Geleceğe Kulaç Atıyoruz projesi genelinde 2016 -2017 eğitim senesin de Samsun'un ilçelerinde 2. ve 3. sınıflarda okuyan yaklaşık olarak 15 bin 200 öğrenciye yüzme dersi verilecektir.
Uygulamanın hız kesmeden devam edeceği projes sekiz etaptan oluşup Atakum, Bafra, Canik, Tekkeköy ve Vezirköprü ilçelerinde bulunan havuzlarda yüzme kursu verilip temel yüzme becerileri kazandırılacaktır.



Geçen sene verilen kursa katılmış olanlar arasında Anket yapılarak 6 bin 320 öğrenci ile 208 öğretmenin yüzde 93’ünün yapılan bu projeyi çok faydalı bulduğu, yüzde 7’sinin de kısmen faydalı bulduğu sonuçları ortaya çıktı. Ayrıca anketlerden çıkmış olan sonuçlardan biri de projeye katılım sağlayan öğrencilerin yüzde 97’sinin yüzme sporu yaparken mutlu olduğu yönünde.
 

Son Güncelleme: 15.10.2016 10:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.