banner388

Samsun yeni stadına kavuşuyor!

Yeni Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nun açılışına az kaldı. %83’ü tamamlanan stadyumun ligin ikinci yarısında açılacağı belirtildi.

Samsun yeni stadına kavuşuyor!

Yeni Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nun açılışına az kaldı. %83’ü tamamlanan stadyumun ligin ikinci yarısında açılacağı belirtildi.

11 Ekim 2016 Salı 19:09
Samsun yeni stadına kavuşuyor!

Yeni Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nun açılışına az kaldı. %83’ü tamamlanan stadyumun ligin ikinci yarısında açılacağı belirtildi.
 
Yeni stadyumun acil çıkışlarında yer alan kaçışların Barcelona’nın stadı Nou Camp’tan ilham alınarak çoğaltıldığı ve 36 bin kişinin stadı 15 dakikada boşaltabileceği ifade edildi.
UEFA Euro 2020 standartlarına göre inşa edilen 33 bin 919 kişilik son teknoloji ürünü yeni akıllı Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nun yüzde 83’ü bitti. Proje Müdürü Çalışkener, statta açıklamalar yaparak gelinen son nokta hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
Stadyumdaki çalışmaların son hızla sürdüğünü ifade eden Samsun 19 Mayıs Stadyumu Proje Müdürü Halil Çalışkener, “Statta cephe kaplama çalışmaları sürüyor. Saha çimi olarak alttan ısıtma işlemleri tamamlandı. 15 gün sonra çim serilmeye hazır duruma gelecek. Alttan ısıtma testleri gerçekleştiriliyor o süreyi bekliyoruz. Localar ve ince işlerin yüzde 95’i tamamlandı. Mekanik olarak da aktif cihazlarımızı devreye koymaya başladık. Zeminin altyapısını hibrit çime göre gerçekleştirdik. Bunlara göre altyapı, drenaj, havalandırma sistemi ve soğutma sisteminin altyapısını oluşturduk.” ifadelerini kullandı.

Stadın geç kalma sebeplerini de açıklayan Proje Müdürü Halil Çalışkener, “Stadın geç kalma sebeplerinin en başında gelen sıkıntılar, UEFA standartlarının sürekli değişmesi, projenin çok ağır olmasıdır. Cephe kabuğunda 4 değişik maddemiz bulunmaktadır. Hafif çelik detaylar bulunuyor. Mimar burada Karadeniz dalgasından ilham almış. O dalgayı yakalayabilmek için detaylar üzerinde incelikle duruyoruz. Proje değişiklikleri gerçekleşiyor. Malzeme değişiklikleri olabiliyor. Malzemelerin çoğu da yurt dışından ithal ediliyor. Bu sebepten malzemelerin gelişi biraz zaman almaktadır. Bu stadın gecikti gibi görünmesinin tek nedeni hava şartlarıdır. Bizimle beraber inşaatına başlanan statlarla aramızda en fazla 2 aylık bir zaman bulunuyor. O süreyi de telafi edeceğiz. Bizim en büyük hedefimiz, 2. yarının ilk maçını bu statta gerçekleştirmektir. Çünkü gerçekten bu baskıyı üstümüzde çok hissediyoruz. Elimizden geleni gerçekleştiriyoruz. İnşallah o gün burada hep beraber maçı izlemek istiyoruz” dedi.

Stadyumda kullanılacak kamera kayıt sistemleri hakkında da açıklamalar yapan Çalışkaner, “Bu statta her şey UEFA kriterlerine uygun olarak gerçekleştiriliyor. Uluslararası karşılaşmaların burada oynatılmaması gibi bir sıkıntı yaşanmaması için. Kamera kayıt sistemi, TFF’nin tribün izleme sistemi, e-bilet sistemi ve diğer kameralar son sistem, son teknoloji ile geliştirildi. Yaklaşık 469 kamerayla her şey kontrol altına alınacak. İzleyiciler ve güvenlik tedbirleri bu kameralarla takip edilecek” ifadelerine yer verdi.

Yapılan alt yapı çalışmaları sonrasında çimin zarar görmeyeceğini belirten Çalışkaner sözlerini şöyle sona erdirdi:
“Buradaki alt yapı, rulo çim ya da tohumlama tarzında yapılmadı. Hibrit çime göre planlandı. Bu çimde yurt dışından buraya getirilecek. Bizim çimin altından vejetasyon tabakası diye tabir ettiğimiz bir tabaka var. Bu tamamen FIFA standartlarına uygun ve yurt dışı statlarındaki kesintileri burada geliştirdik. Bu yüzden bu statta çimin kopma şansı olmaz. Parçalanma, kopma, çamur olma şansı bulunmuyor. Drenaj sistemimizin şu anda bile testleri gerçekleştirildi, çok iyi bir şekilde çalışıyor. Eğer hibrit çim yapılırsa ekildikten 10-15 gün sonra futbol oynatabilecek duruma gelecek.”



 

Anahtar Kelimeler:
Samsun19 Mayıs Stadyumu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.