banner388

Samsun'un Sanat Sembolü Kapatılıyor

Samsun'un sanat simgelerinden biri olan Gazi Sahnesinin kapatılacağı iddia ediliyor.

Samsun'un Sanat Sembolü Kapatılıyor

Samsun'un sanat simgelerinden biri olan Gazi Sahnesinin kapatılacağı iddia ediliyor.

26 Kasım 2016 Cumartesi 15:36
Samsun'un Sanat Sembolü Kapatılıyor

Samsun'da tiyatro deyince ilk akla gelen yer olan Gazi Sahnesi kapatılıyor mu? Kent Tiyatroları Birliği Dernek Başkanı Cem Kaynar, Gazi Sahnesinin kapatılacağını iddia ediyor. Buranın kapatılmamaması için İlkadım Belediyesi ile 1.5 aydır yürütülen görüşmelerden sonuç alamadığını belirten Kaynar, " Gazi Sahnesi Samsun’un en önemli değerlerinden birisidir. TV ekranlarında, tiyatrolarda izlediğiniz 43 ünlü oyuncu ve akademisyenin yetişmesinde burası vesile olmuştur. Şimdiye kadar tahminen 700.000 kişi bu sahneden yararlandı. Gazi Sahnesinin kapatılmaması ile ilgili olark İlkadım Belediyesi ile 1.5 aydır yürütülen görüşmeler sonuç vermemiştir. Gazi Sahnesinin kapatılmamaması için Türkiye’nin dört bir yanından aralarında Genco Erkal, Salih Kalyon, Ulvi Alacakaptan, Çetin Altay, Yurdaer Okur, Cengiz Bozkurt'un da bulunduğu 50’nin üzerinde oyuncu, 15’den fazla tiyatro grubunun yolladığı destek videolarının da içerisinde bulunduğu, sosyal medyanın aktif kullanılacağı 1 aylık bir kampanya düzenleme kararı aldık. Bu sahnesinin kapatılmaması için kamuoyu oluşturacağız. Samsun Valiliğinden gerekli izinler alınır alınmaz çalışmalarına derhal başlayacağız." dedi.

Gazi Sahnesinin başka bir yere taşınmasını protesto için Gazi Sahnesi önünde toplanan oyunculara CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz ve MHP İl Başkanı Taner Tekin de destek verdi. Bina önünde toplanan oyuncular şarkılar söyleyip, mini bir etkinlik yaptıktan sonra saz eşliğinde türküler söylediler.

Kent Tiyatroları Birliği Dernek Başkanı Cem Kaynar, “Gazi Sahnesi kapatılmasın ama böyle de kalmasın, tadilattan geçirilip,  İlkadım’a, Samsun’a yakışır çağdaş bir sahne olsun. 27 Mart 2017 yılında 21. yılında yeniden açılıp nitelikli üretimlerine devam etsin ” diye konuştu ve sonrasında oyuncularla onlara destek vermek için gelenler "Gazi Sahnesi kapatılmasın" diyerek slogan attılar.

Bu iddia üzerine İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Ben, belediyede tiyatro yöneticileriyle görüşüp, onlara çeşitli alternatifler sundum.  'Kiracı olmayalım, Gazi Sahnesini satın alalım' dedim, fakat maliklerle satma konusunda anlaşılamadı. Belediyeye ait olmayan bir yerde kiracı olarak duruyoruz. Gazi Sahnesini belediyeye ait daha büyük seyirci kapasitesine daha donanımlı, modern ve ferah yapıya sahip Yıldıray Çınar Kültür  Merkezine taşımak istiyoruz. Gazi Sahnesine 1996'dan bu yana kira ödeniyor. Ortalama 70 bin TL kira ödeniyor. Bu parayı vermektense Gazi Sahnesini satın alma düşüncesine girdik. Ancak maliklerin binayı satma konusunda anlaşamamalarından dolayı sahnenin Yıldıray Çınar Kültür Merkezine taşınmasını yeniden gündeme aldık." açıklamasında bulundu.
 


 

Son Güncelleme: 27.11.2016 18:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.