banner388

Samsun Tarım Fuarının Açılışı Yapıldı

Karadeniz Bölgesi'nin en büyük tarım fuarı olma özelliğinde olan "Samsun Tarım Fuarı 2016" düzenlenmiş olan tören ile kapılarını ziyaretçilerine açtı. 

Samsun Tarım Fuarının Açılışı Yapıldı

Karadeniz Bölgesi'nin en büyük tarım fuarı olma özelliğinde olan "Samsun Tarım Fuarı 2016" düzenlenmiş olan tören ile kapılarını ziyaretçilerine açtı. 

28 Eylül 2016 Çarşamba 18:02
Samsun Tarım Fuarının Açılışı Yapıldı

TÜYAP tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Samsun’un Valiliği, Samsun’un Büyükşehir Belediyesi, Samsun’un Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun’un Ticaret Borsası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Ziraat Odaları Birliği, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği işbirliği ile Ziraat Mühendisliği ve KOSGEB’in destekleri ile hazırlanmış olan "Samsun Tarım Fuarı 2016" için TÜYAP Samsun’un Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılış töreni yapıldı.Samsun Tarım Fuarının Açılış Törenine; Samsun’un Valisi İbrahim Şahin, AK Parti’nin Samsun’un Milletvekili Fuat Köktaş ile Hasan Basri Kurt, CHP’nin Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun’un Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ilçenin belediye başkanları ile kaymakamlar, TİGEM Mehmet Taşan, Samsun’un Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun’un Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Eren Günhan Ulusoy, TÜYAP’ın Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, TÜYAP’ın Bölge Müdürü Servet Seçer, kurum amirleri ile firmaların yetkilileri katılım sağladılar.
 




Alagöz: "REKOR BİR KATILIM OLDU"
Tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan gelişmeleri ve yenilikleri 2. kez tek çatı altında sunmayı hedeflemiş olduklarını söyleyen TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, "Geçtiğimiz sene düzenlemiş olduğumuz tarım fuarına kıyasla, bu sene katılımcı firma ssayıları bakımından %42 oranında rekor bir katılıma imza attık" dedi.

Kurt: "BİRİNCİ SIRADAYIZ"
Türkiye’nin Avrupa’da tarımsal üretimleri bakımından birinci sırada yer almış olduğunu belirten AK Parti’nin Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, "Ancak katma değer olarak bakıldığı zaman farklı şeyler ortaya çıkmakta. Demek ki bizler ürünlerimizdeki katma değerleri nasıl arttırabiliriz bunun yolunu bulmalıyız" şeklinde konuştu.

Köktaş: "548 TANE HİBE TRAKTÖR DAĞITIMI YAPTIK"
Tarım alanında sulamanın muhakkak bitirilmesi gerektiğini söyleyen AK Parti’nin Samsun Milletvekili Vekili Fuat Köktaş, "Sulama problemini mutlaka çözmemiz gerekiyor. Samsun’da geçen sene 548 adet hibe traktör dağıtımı yaptık. Arazi toplulaştırılmasında çok önemli bir yol almış olduk. Hem tarım alanında ihracatımız iyi seviyelere gelmeye başladı. İnşallah ileriki senelerde tarımda daha değişik ve güzel şeyler konuştuğumuz fuarlara tanık oluruz" açıklamalarında bulundu. 
 

Son Güncelleme: 28.09.2016 18:22
Anahtar Kelimeler:
SamsunKosgebTüyap
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.