banner388

Samsun Tarım Fuarı Yarın Açılıyor

Karadeniz Bölgesi'nin en büyük tarım fuarı “Samsun Tarım Fuarı 2016” yarın yapılacak olan törenle açılacak. 

Samsun Tarım Fuarı Yarın Açılıyor

Karadeniz Bölgesi'nin en büyük tarım fuarı “Samsun Tarım Fuarı 2016” yarın yapılacak olan törenle açılacak. 

27 Eylül 2016 Salı 13:40
Samsun Tarım Fuarı Yarın Açılıyor

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.’nin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Samsun’un Valiliği, Samsun’un Büyükşehir Belediyesi, Samsun’un Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türk Tarım Aletleri ve Makineleri İmalatçıları Birliği işbirliği, Ziraat Mühendisliği ve KOSGEB’in destekleriyle hazırlanmış olan “Samsun Tarım Fuarı 2016” TÜYAP Samsun’un Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacaktır. Fuarın öncesinde bir araya gelmiş olan işbirlikçiler, Anemon Otel’de tanıtım toplantısı  gerçekleştirdiler. Toplantıda konuşma yapan Samsun’un Tarım Kredi Kooperatifleri Bölgesi Müdürü Mustafa Doyurucuoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı ile Samsun’un Ziraat Odası Başkanı Hayati Tosun, tarım fuarının Samsun ve Karadeniz bölgesine hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.



Samsun’da 2.’si düzenlenecek olan fuara geçen yıldan daha fazla katılımcı beklediklerini belirten TÜYAP’ın Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, “Fuar yurt içinde ve yurt dışında tanıtımlar sonucunda, yerli ve yabancı işadamlarının profesyonel olarak katılımcılar ile bağlantı kurmalarını sağlayarak bölge ticaretine büyük ölçüde katkıda bulunacaktır. En başta Samsun ili ile ilçeleri olmak üzere Ordu, Amasya, Çorum, Sinop, Giresun, Tokat, Trabzon ile Kastamonu gibi illerden fuar merkezimize yapılacak otobüs seferleri ile binlerce çiftçinin sektörde yapılan yenilikleri, teknolojide gelişmeleri takip edebilmeleri sağlanacaktır. Fuarda katılımcılar ve ziyaretçiler üretimde ihtiyaç duyulmakta olan hammadde, yeni teknoloji, donanımlar ve sistemlerde yenilikleri bir çatının altında bulabilmek, yerli yabancı yatırımcılara yeni bir iş bağlantıları kurmak, farklı ürünler ve teknolojileri fiyat avantajları bulabilmek, bölgenin ve Samsun’un en önemli tarım avantajlarını inceleyebilmek, fırsatları detaylı bir şekilde analiz etmek ve sektörde olan gelişmeleri yakından takip etmek gibi bir çok fırsat sunulacaktır” dedi.



Salih Zeki Murzioğlu: “2017 YILININ FUAR TAKVİMİNE 9 FUAR EKLENDİ”
Fuar ve Kongre Merkezi bulunan birçok ili geride bırakmaya başlamış olduklarını belirten STSO Yönetim Kurulunun Başkanı Murzioğlu, “Fuarın Samsun’da büyük geçmişi var. Fuar Türkiye’de ilk kez Samsun’da yapıldı. Bu geçmişi kaybettik. Bunu tekrardan kazandırmak için 5 kurum ile birlikte Samsun’a Fuar ve Kongre Merkezi’ni kazandırmış olduk.Bunu yaptığımız için de oldukça mutluyuz. Bunun semerelerini de burada toplamaya başladık. Bir tek görsel değil, fuarlarda hem resim sergisi hem de eğitim programı yapılacak. Fuarımız eğitim ve kongresi ile de amacına ulaşmış oldu. Fuarın yapılmasında emeği geçmiş olan ve Samsun’a kazandırılmış olan kurumlara ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Bu Fuarı Samsun’da gerçekleştiren TÜYAP’a da çok teşekkür ederim. 2017 yılının fuarlar takvimi açıklandı. 2 senelik bir fuar ve kongre merkezimiz olmasına karşılık bizden çok önce fuar ve kongre merkezi yapmış olan Balıkesir, Denizli, Kayseri, Malatya, Şanlıurfa, Manisa, Muğla ile Van gibi illerde 1’er, 2’şer fuar yapılmaktayken, 2017 yılında  7 tane fuarımız bulunmakta. Bunlara 2 fuar da ek olacak. Eğer ki bizler bu 9 fuarı 2017 senesinde gerçekleştirirsek, Gaziantep ile Mersin gibi fuar şehri olmuş olan şehirleri geride bırakacağız. 2 senelik geçmişimize karşın bu başarı Samsun’un başarısıdır” diye konuştu.


 

Son Güncelleme: 27.09.2016 17:51
Anahtar Kelimeler:
SamsunKaradenizTüyap
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.