banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun Sarp Demiryolu hayal değil

Rize Kent Konseyi Başkanı Metin Topçu, "Samsun Sarp Demiyolu hayal değil" dedi

banner269

Samsun Sarp Demiryolu hayal değil

Rize Kent Konseyi Başkanı Metin Topçu, "Samsun Sarp Demiyolu hayal değil" dedi

25 Nisan 2017 Salı 11:21
Samsun Sarp Demiryolu hayal değil

Samsun Haber - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Samsun Ankara arası hızlı tren müjdesini vermesinin ardından gündem de yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Rize Kent Konseyi Başkanı Metin Topçu ise Samsun-Sarp Demiryolu’nun hayal olmadığını söyledi. Başkan Topçu kaleme aldığı yazıda "Ben eminin ki bu yakarışlarımız arşta kabul edilecek ve Samsun-Sarp hızlı tren hattı kısa zamanda gerçekleşecek." dedi.


İşte Rize Kent Konseyi Başkanı Metin Topçu'nun Ordu Olay gazetesi'nde yayınlanan o yazısı

Devletin aklının çelinmesi halinde düzeltilmesi hayli zaman alır. Tecrübelerimin bana öğrettiği bu durumu kaç kez yaşadım açıkçası unuttum. Hatırımda kalan iki büyük olayı Rize’de, birini de yakın takibe aldığım Ordu-Giresun Havalimanı’dır. Yıllarca mücadelesi süren Ordu-Giresun Havalimanı’nın yapımının bu kadar uzun sürmesinin sebebi çarpıtılan devlet aklıydı. Bütün veriler o zamanlar bu iki güzide ilimize acilen bir havalimanının yapılmasını işaret ederken devletin bürokratik ayağı inatla direniyor, bu iki vilayet insanına inanılmaz çileler çektiriyordu… Bugün gelinen noktada Ordu-Giresun Havalimanı o bürokratik mafyayı ezdikçe eziyor. Bir yıldız gibi parlıyor. O kararı veren ve Ordu-Giresun Havalimanı’nı bütün engellemelere rağmen yapan siyasi iradeye açıkçası minnettarım.


Rize’nin 130 yıllık Erzurum’a ulaşma rüyası da aynı mantıkla engellenmiş, yine uzun ve çileli uğraşlar sonunda Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği çok doğu ve haklı bir kararla hayata geçmiş, bu rüyada sona yaklaşılmaktadır. Aynı şekilde Rize-Artvin Havalimanı’nın da temeli atılarak o çevrelere bir balyoz daha indirilmiştir. Kısaca değindiğim bu üç önemli olayda devletin aklının çelinmesi alınacak hizmetin yıllarca gecikmesine sebep olduğu gün gibi aşikârdır…


Şimdi öyle bir büyük yanlış adım atılıyor ki, evlere şenlik… Erzincan’dan Trabzon’a sadece bir vilayeti kapsayan hızlı tren hattı yapılacak. Hiçbir izahı olmayan bu girişim devletin milyarlarca parasını çöpe atacak devasa bir büyük hatadır. Bana göre ağır bir suçtur. Çünkü hiçbir şekilde rantabl değil, korkunç bir yanlıştır. Bu durum böyle olursa Rize’den Erzurum’a, Giresun’dan Erzincan’a, Ordu’dan Sivas’a hızlı tren hattı istemek bu vilayetlerde yaşayanların hakkı değil mi? Bu illerde yaşayanlar insan değil mi? Vatandaş değil mi?


Rize’de yaşadığım iki büyük olayda verdiğim mücadelenin devlet katında itibar görmesi ve dev projelerin başlaması belki de dünyanın en mutlu insanı olmama sebep oldu. Şimdi yüreğim devletin bir büyük yanlışına şahit olduğum için yanıyor da yanıyor… Aynı mücadeleyi sürdürüp çelinen devletin aklını başına aldırabilir miyim? Zannedersem o kadar zaman beklemeyeceğiz. O kadar zor mücadelelerden geçmeyeceğiz.


AK Partinin ağır topu Başbakan Yardımcısı Sayın Hayati Yazıcı geçtiğimiz günlerde bütün Karadeniz’i sevince boğan çok önemli bir açıklama yaptı. Sayın Hayati Yazıcı, “Etüt çalışmaları bitirilen ve Samsun’u Ankara’ya 2 saatte ulaştıracak hızlı tren projesinin güzergâhı Karadeniz’in diğer illerinden gelen talepler üzerine uzatılma kararı alındı.” dedi.


Bu karar gerçekleşirse Ankara başlangıçlı hızlı tren projesinin varış noktasının Samsun’dan Gürcistan’a çekilecek. Planlanan bu değişiklik ile Ankara’dan (Kırıkkale) hareket edecek olan hızlı tren sırası ile Çorum ili Sungurlu ilçesi, Çorum Merkez ilçe, Çorum Mecitözü ilçesi, Amasya Merzifon ilçesi, Samsun Havza İlçesi, Samsun”un Kavak İlçesinden geçerek Samsun’un merkezine gelecek. Daha sonra da Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’i (sahil kesimi) alacak olan hızlı trenin son durağı Gürcistan olacak.


Hey büyük Allah’ım… Gör zavallı kullarını. Devletin aklını çelerek onlarca milyarını boş yere harcamaya yeltenenlere fırsat verme Allah’ım… Zaman zaman dualara sığınırım. Çaresiz kalınca arzdan arşa bir nida yollarım. Ben eminin ki bu yakarışlarımız arşta kabul edilecek ve Samsun-Sarp hızlı tren hattı kısa zamanda gerçekleşecek.

Son Güncelleme: 25.04.2017 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.