banner388

Samsun Meclisi Karara Bağladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Belediye Meclisi’nde görüşülen, 57 maddeyi üyeler oylayarak kabul etti.

Samsun Meclisi Karara Bağladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Belediye Meclisi’nde görüşülen, 57 maddeyi üyeler oylayarak kabul etti.

22 Temmuz 2016 Cuma 19:26
Samsun Meclisi Karara Bağladı

Samsun Belediye Meclisi 14. Birleşiminin 1. Oturumu Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında toplandı. Meclis, görüşülen 56 gündem maddesini oy birliği, bir gündem maddesini de oy çokluğu ile kabul etti.
Maddelerin mecliste kabul edilmesinden sonra konuşma yapan CHP Grup Başkanvekili Mustafa Tüfek, Tekkeköy ilçesine Fen Lisesi yapılması teklifini iletti. Tüfek, “Tekkeköy’ü biraz güçlendirelim ve oraya Fen Lisesi kuralım. 150-160 bin metrekarelik satılığa çıkardığımız yere bir Fen Lisesi külliyesi konusunda izniniz olursa Tekkeköy’e bu konuda bir bağışımız olsun. Gelin bu konuyu olgunlaştıralım” ifadelerini kullandı.
Vatandaş ile devlet birlikte çok sayıda okullarda derslikler yapıldığını belirten Turan Çakır, “Geride bıraktığımız 14 yılda Türkiye’de çok büyük yatırımlar gerçekleşti. Okullara aktarılan yatırımlar okul adeti olarak değil de derslik olarak ifade edilmektedir. Zannediyorum bu Cumhuriyet tarihinde belki ikiye ya da üçe katlamıştır. Ülkenin milli geliri arttıkça bu yapılan yatırımlar da büyüyecektir. Samsun’da hayırseverlerle beraber milli eğitime yapılan yatırımlar yer almaktadır. Benim bildiğim Büyükşehir Belediyesi bu şekilde 8-10 tane okul inşa ettirdi. Vatandaş-devlet el birliği ile derslik sayılarının arttırılması noktasında çok yatırım hayata geçirilmiştir. Yeterli midir, değildir daha da fazlası yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların tamamlanmasının ardından meclis, 19 Eylül’e toplanmak şartıyla tatile girdi.
 

Son Güncelleme: 22.07.2016 19:36
Anahtar Kelimeler:
SamsunMeclisTatil
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.