banner388

Samsun Emniyet İmamından Şok İtiraflar

Samsun'da devam eden FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan Samsun İl Emniyet İmamı, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandı ve şok itiraflarda bulundu.

Samsun Emniyet İmamından Şok İtiraflar

Samsun'da devam eden FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan Samsun İl Emniyet İmamı, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandı ve şok itiraflarda bulundu.

18 Ekim 2016 Salı 12:01
Samsun Emniyet İmamından Şok İtiraflar

Samsun'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlayan Samsun'da FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alındıktan sonra etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan FETÖ'nün Samsun İl Emniyet İmamı öğretmen M.T., grubunda sorumlu olduğu polis amirlerine, FETÖ'ye yapılacak operasyon ya da örgütü ilgilendiren bilgiler gelmesi halinde "Eagle" üzerinden bilgi vermeleri konusunda uyarılarda bulunuyormuş.

Samsun'a 2015 yılı Ekim ayında Feza Berk Kolejine Kur'an-ı Kerim öğretmeni olarak görev yapmak amacıyla gelen ve 5-6 aydır örgütün emniyet yapılanması içerisinde bulunan M.T. ifadesinde, "Türkiye'de FETÖ/PDY terör örgütünün yapılanması iki şekildedir, bunlardan biri kurumsal yapılar, diğeri ise il yapılanmalarıdır. Cemaatin il yapılanmasında eğitim kurumları, esnaf, zaman gazetesi ve cemaate ait dergilerin yönetimi, yurtlar, öğretmenler, işçiler ve diğer memurlar var ve bunlar da kendi aralarında ünitelere ayrılırlar. Kurumsal yapılarda ise bildiğim kadarıyla emniyet, MİT, silahlı kuvvetler ve adliye kurumları var ve buralarda gizlilik esas olduğundan kendi içerisinde il yapılanmaları birbirinden bağımsız olarak çalışır, her kurum kendi arasında yapılanır, kurumların il sorumluları bölge sorumlularına, bölge sorumluları da ülke sorumlularında bağlıdır." sözlerine yer verdi.

"Samsun İl Emniyet İmamı" A.K, aynı zamanda Sinop, Amasya, Çorum ve Çankırı illerinin de bağlı olduğu "Orta Karadeniz Bölgesi İmamı" olarak görev yapıyormuş. OHAL kararnameleri ile kapatılan Canik Başarı Üniversitesinde görevli himmet paralarını toplayan "Ali" kod adlı kişinin olduğunu açıklayan M.T, ifadesinde şunları söyledi:

"Canik Başarı Üniversitesinde ingilizce öğretmeni olarak görev yapan Ali, illerden gelen bilgi ve himmet paralarını topluyor, bilgisayardan da anladığından Eagle programlarını da o yüklüyordu, hatta benimkini de o yükledi. Sorumlu olduğumuz gruplardaki sorunları, gündeme ilişkin konuları ve grupta verilecek olan dersleri oturup konuşuyor, ayrıca, grubumuzda olan polis amirlerine cemaate yönelik herhangi bir operasyon veya cemaati ilgilendiren bilgiler gelmesi halinde bilgi vermeleri konusunda uyarıyor ve aldığımız bilgileri de hemne ulaştırıyorduk"

 

Son Güncelleme: 18.10.2016 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vay 2016-10-18 14:54:51

Okul değil milleti soynuyslar