banner388

SAMSUN'DAN ÖRNEK PROJE

Samsun Bafra Kaymakamlığı ve ilçede ki gönüllülerin vermiş olduğu destek ile Bafra Gençlik Merkezi’nde ‘Can Suyu Kafe’ resmi törenle açıldı.

SAMSUN'DAN ÖRNEK PROJE

Samsun Bafra Kaymakamlığı ve ilçede ki gönüllülerin vermiş olduğu destek ile Bafra Gençlik Merkezi’nde ‘Can Suyu Kafe’ resmi törenle açıldı.

23 Mayıs 2016 Pazartesi 15:59
SAMSUN'DAN ÖRNEK PROJE

Açılışta Bafra Kaymakamı Halis Arslan, eşi Durdane Arslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, daire müdürleri, oda ve dernek başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri, katkıda bulunan hayırseverler ve davetliler yer aldı.
Bafra Kaymakamı Halis Arslan yapmış olduğu konuşmada, “Zor bir işti ve şu anda zoru başarmış bulunmaktayız. Bu projenin hayat bulabilmesi için 6 ay boyunca yoğun çaba harcandı. Bu projenin örneklerinden Ankara’da 2 tane, Bursa’da 1 tane ve 1 tanede Karabük’te var. Türkiye’de böyle bir kafeden 3 veya 5 tane örneği var. Bizde dedik ki bu örnekleri alalım daha güzel ve mükemmelini yapalım, o bakımdan burada alt yapı mevcut idi. Down sendromlu dediğimiz arkadaşlarımız ve gençlerimiz, şuanda 2 tane devlet okulunda ve 5 tane özel okulda öğrenim görüyorlar. Aslında rakam küçük ama başlangıçta 5 kişiyle başlayacağız, inşallah bu rakam giderek artacak. Çünkü bizim insanlarımız görmediği şeye maalesef inanmıyor. Gözüyle görecek ve biraz da yaşayacak. Ondan sonra bakacak, inandıktan sonra destek sağlayacak. Genellikle bizim hedef kitlemiz öğrenciler, gençler ve çocuklardır. Bir kısmı eğitim çağındaki çocuklar, bir kısmı ise eğitim dışı çocuklar. Ama biz bu defa burada eğitim dışında kalan çocukları hedef kitle olarak seçmiş bulunmaktayız. Yakında okulların tatil olması sebebiyle orada okuyan çocukları da bu projeye dahil edeceğiz” diye konuştu. 
Kaymakam Arslan’ın konuşmasını bitirdikten sonra, Can Suyu Kafe’ye destekte bulunanlara Bafra Kaymakamı Halis Arslan tarafından teşekkür belgeleri taktim edildi.

Son Güncelleme: 23.05.2016 16:17
Anahtar Kelimeler:
SamsunDownCan SuyuKafe
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.