banner388

Samsun'dan O Karara Tepki

Samsun Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, desteklenen ürünler arasından tütünün çıkarılmasına tepki göstererek, imza topladıklarını belirtti.

Samsun'dan O Karara Tepki

Samsun Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, desteklenen ürünler arasından tütünün çıkarılmasına tepki göstererek, imza topladıklarını belirtti.

01 Aralık 2016 Perşembe 14:04
Samsun'dan O Karara Tepki

Samsun Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, tütünün Milli Tarım Projesi kapsamı dışında kalmasını eleştirerek, ülke ekonomisine bu kadar katkı sağlayan tütünün desteklenen ürünler arasına alınması gerektiğini söyledi. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Milli Tarım Projesinden tütün üreticilerinin kapsam dışı bırakılmasını eleştiren Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, " 2016- 2017 yılı Milli Tarım Projesine dahil edilmeyen tütün üretimi kırsal kesimdeki çiftçileri mağdur etmiştir. Ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan tütün desteklenen ürünler arasında yer almalı. Tütün üretimi kırsal kesimin geçimini sağlayan önemli bir üründür. Büyük şehirlere olan göç hareketinin önüne geçilmesi ve tütünden geçimini sağlayan ailelerin refah seviyesinin artması için tütünün desteklenen ürünler arasına alınması gerek​ir. Ülke ekonomisine bu kadar ciddi katkı sağlayan bu ürünün Milli tarım projesinde desteklenen ürünler arasına alınması için Bafra, Yakakent, Alaçam, Vezirköprü, Havza, Çarşamba, Tekkeköy, 19 Mayıs olmak üzere 8 ilçemizin ziraat odası bir araya geldik ve tütün yapan mahalle muhtarlarından imza topladık. Samsun'da 8 ilçemizde tütün üretimi yapan yaklaşık 8 bin üreticinin mağduriyet yaşamaması adına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından randevu alacağız.  Tütün üreticilerinin desteklenmesi ve köyden kente göçün önüne geçebilemek için tütüne destek vermelerini isteyeceğiz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 03.12.2016 17:46
Anahtar Kelimeler:
TütünOsman Tosuner
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.