banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'dan İnsanlığa Büyük Katkı

Samsun'a bağlı Canik Belediyesi tarafından düzenlenen "Geçmişten Günümüze Göç"  konulu sempozyuma 10 ülke ve 70 üniversiteden toplamda 222 kişi katılımda bulundu.

banner269

Samsun'dan İnsanlığa Büyük Katkı

Samsun'a bağlı Canik Belediyesi tarafından düzenlenen "Geçmişten Günümüze Göç"  konulu sempozyuma 10 ülke ve 70 üniversiteden toplamda 222 kişi katılımda bulundu.

19 Şubat 2017 Pazar 18:47
Samsun'dan İnsanlığa Büyük Katkı

Samsun Haber- Canik Belediyesi’nin History Studies Dergisi işbirliğiyle gerçekleştirdiği sempozyum Canik Kültür Merkezi'nde düzenlendi

Düzenlenen sempozyuma toplam 10 ülke 70 üniversiteden 222 katılımcı yer aldı. Sempozyumda sadece Samsun’un değil aynı zamanda dünyayı da ilgilendiren ‘’göç’’ konusu değerlendirildi. Sempozyumda,  bir çok çevreden katılan bilim insanlarının araştırmaları insanlığın yararına sunulması amaçlanan ilkelerden biri olduğu belirtildi.

Başkan Genç, göçün etkilerinden bahsetti

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, beyin göçünün etkilerinden yola çıkarak  "Bilim insanlarımız burada dünyada ve yakın coğrafyamızda yaşanan göç konusunu enine boyuna konuştu, bildirilerini sundu. Ancak, bir yerel yönetici olarak ben ülkemiz ve şehrimiz için beyin göçüne dikkat çekmek istiyorum.

Ülkemiz geçmişte yıllarca bu ülkede yetişen evlatlarını maalesef gerekli şartlar oluşturulamadığından dışarıya göndermiştir. Bu durum bugün daha azaldı, hatta ülkemiz beyin göçü de geçmeye başladı. Ancak 4. sanayi devriminin yaşandığı 3. bin yılın başında bu durumu daha da hızlandırmalı ve ülkemize gelen yetişmiş insan sayısını artırmalıyız" dedi.

Sempozyumun şehre ve insanlığa katkısı büyük

Sempozyumun faydalı olduğunu belirten Osman Genç, katılımcıların memnun kalmış olmasını bu açıklamasına en büyük dayanak olarak gösterdi. Kalkınmanın yerel başladığına inandığını söyleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehre ve insanlığa katkısı olan benzeri sempozyumların bundan sonrada devam edeceğini ifade etti.

Sempozyuma katılanlar teşekkürlerini ilettikten sonra Canik Belediye Başkanı Osman Genç’ten gelen bir de hediyeyle karşılaştılar., ‘’Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın’ın kitabı Başkan Genç tarafından katılımcılara hediye edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.