banner388

Samsun'dan "Halep’e Yol Aç Suriye’ye Yardım Et" Kampanyası

İHH Samsun’un Şubesi tarafından "Suriye’ye Yardım Et" kampanyası başladı.

Samsun'dan "Halep’e Yol Aç Suriye’ye Yardım Et" Kampanyası

İHH Samsun’un Şubesi tarafından "Suriye’ye Yardım Et" kampanyası başladı.

03 Ekim 2016 Pazartesi 17:19
Samsun'dan "Halep’e Yol Aç Suriye’ye Yardım Et" Kampanyası

Büyük Cami'de kılınmış olan öğle namazından sonra İHH Başkanı Ersan Salihoğlu ile İHH gönüllüleri yapılan basın açıklamalarında vatandaşı Suriye'ye yardım etmek çağrısında bulundular.




 "SAVAŞINDA AHLAKI VAR"
Başkan Ersan Salihoğlu, "Suriye’de yaşanan savaş 2011 senesinden bugüne sonsuza dek devam edecekmiş gibi sürmekte.  İçerisinde 7 Milyon, Suriye dışında da toplam 3 milyonu bizim ülkemizde yaşamaya çalışan toplam 5 milyon kişiyi muhacir eden, 500 bin vatandaşın da ölümüne sebebiyet veren İslam ve insani hukuku umursamamış olan lanet savaşın ne zaman son bulacağı bilinmiyor. Toplumların duyarsızlıkları Suriye’de bir tek İnsanların çlmüş olduğunu dünyada insanlığın da öldüğünü gözler önüne sermektedir. Komşu ülkelerin adeta menfaat yarışında olduğu kahreden bir ortamda iyilik için çaba gösteriyoruz. İran, Rusya, Esed azimli bir şekilde ve gayretle Halep ile şehirlerde kuşatma altında olan insanlara karşı haince saldırmaktalar.  Katil olan ABD ile AB’nin en başta olduğu bir gurup ise taşeron terör ülkemiz ve komşu ülkeleri kan gölüne döndürerek katliamlarına devam ediyorlar. Birleşmiş milletlere insani görevleri yapmaları için baskı yapılmalıdır. Silahı olmayana dokunulmaz bu böyledir. Aç kalan madur olan vatandaşlara yardım götürmek amacı ile uğraşan kişilere dokunulmaz. Yardım için hazırlanan araçları bile bombalayan hainler ve zalimler var. Bizler şunu talep ediyoruz bütün şehirlere yardım koridorları yapılmalıdır. Yardım kuruluşları da buralara rahatlıkla ulaşım sağlamalıdır. Bunun aksinde olan durumlarda insanlık suçudur.  Yıllardır Suriyede adeta suç işlenmekte. Bizler bütün illerimizle beraber Suriye’de bulunan kamplara ulaşması için yardım kampanyasını başlatıyoruz. Mazlum insalar adeta bizim yolumuzu gözlüyorlar. 15 Temmuz gecesinde sadece ülkemiz değil mazlum olan ülkelerin ilk başında Suriye, Filistin ve Irak olmak üzere, İslam beldelerinde zulümleriyle, yurtlarından çıkmak zorunda kaldıkları için savaş şartlarından dolayı mağdur ve mazlum kardeşlerimizin umutlarını da kurtaracağız. O sebepten bugün umutlarımızı gerceğe dönüştürmek zamanıdır. Dünyaya tekrardan bu necip milletin ümmetin lideri olduğunu göstermenin vaktidir" dedi.



 

Son Güncelleme: 14.10.2016 12:34
Anahtar Kelimeler:
SuriyeSamsunSavaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.