banner388

Samsun'daki Ulaşıma OMÜ'lü Öğrencilerden Tepki

OMÜ'lü öğrenciler Samsun'daki ulaşım fiyatları ve değiştirilen sisteme tepkilerini göstermek için imza kampanyası başlattı.

Samsun'daki Ulaşıma OMÜ'lü Öğrencilerden Tepki

OMÜ'lü öğrenciler Samsun'daki ulaşım fiyatları ve değiştirilen sisteme tepkilerini göstermek için imza kampanyası başlattı.

04 Ekim 2016 Salı 16:38
Samsun'daki Ulaşıma OMÜ'lü Öğrencilerden Tepki

'Samsun’da yıllardır niteliksiz ve pahalı olan ulaşım değiştirilen sistem ve getirilen zamla birlikte daha da niteliksizleştirildi' diyen OMÜ'lü öğrenciler bir imza kampanyası başlattı

 Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde bir grup öğrenci tarafına başlatılan imza kampanyası hakkında yapılan açıklama ise şu şekilde:
"Ulaşımın sürekli olarak sorun olduğu Samsun’da yaz döneminde öğrencilerin olmadığı zamana denk getirilen toplu taşıma zamlarının ardından tramvay yolunun uzatılması bahanesi ile sistem değişikliği yapıldı. Yeni uygulamayla tramvayda ilk basıma alınan ücretin gidilen durak sayısına göre iadesi alınıyor, iki ve üzeri basımlarda ise iade alınamıyor, ücret iade cihazlarının yetersiz olması uzun kuyruklara sebep oluyor, yoğun saatlerde sefer sayılarının az olması sebebiyle dolmuş , tramvay ve otobüslerde niteliksiz bir ulaşım hizmeti veriliyor, para yükleme cihazları yetersiz kalıyor. Samsun'da şehir içi otobüslere, ilçelere giden araçlara ve son olarak dolmuşlara da zam gelmiştir. "

Üniversitede imza kampanyası başlatan öğrencilerin talepleri ise şu şekilde:

1.Toplu taşımaya yapılan zamların geri çekilmesi,

2.Tüm toplu taşıma araçlarının sefer sayılarının yoğun saatlere göre ayarlanması,

3.Kurupelit kampüsündeki ring sayılarının arttırılması,

4.Merkeze uzak ilçelere giden dolmuş ve otobüs ücretlerinin makul bir şekilde düzenlenmesi,

5.Ücret iade cihazlarının arttırılması,

6.Para yükleme cihazlarının arttırılması ve ekspres duraklarına para yükleme cihazları konulması.

Son Güncelleme: 04.10.2016 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.